Izvor slike: Glas Podravine (screenshot)

Jutros je u Koprivnici u 94. godini preminuo Pavle Gaži, dugogodišnji generalni direktor Podravke i visoki partijski funkcioner u bivšoj Jugoslaviji.

Gaži je u siječnju prebolio koronavirus zbog kojeg je nakratko bio hospitaliziran u bolnici. Vratio se doma, ali imao je posljedice zaraze.

Nedavno, 7. veljače, proslavio je 94. rođendan.

Na čelu Podravke bio je punu 21 godinu, od 1957. do 1978. godine, i u tom razdoblju mala lokalna pekmezara prerasta u regionalnog prehrambenog diva.

Nakon toga, odlazi na političke dužnosti u Beograd, potom i u Zagreb gdje je bio na čelu republičkog MUP-a (tadašnji SUP) sve do umirovljenja 1983. godine.

U lipnju 2019. Gaži je bio veliki protivnik preseljenja Pekmezare iz Koprivnice u Varaždin što je osobno i potvrdio šefu županijskog SDP-a Mladenu Kešeru kad ga je isti posjetio u njegovom domu da razmijene stavove o budućnosti Podravke.

Izvor slike: Facebook

“Danas sam razgovarao s Pavlem Gažijem, ocem moderne Podravke. Gospodin Gaži ima 94 godine, bistro sjećanje, puno znanja i iskustva u stvaranju industrije. Bitno mi je bilo čuti stvaraoca moderne Podravke što misli o preseljenju i jasno mi je potvrdio da nije za preseljenje pekmezare”, objavio je tada Kešer na svojem Facebooku objavivši sliku s Pavlom Gažijem.

U studenom 2019. Pavle Gaži je u Đurđevcu sudjelovao u obilježavanju 75. obljetnice formiranja podravske brigade „Mihovil Pavlek Miškina“ te naglasio kako su najveće ljudske vrijednosti utemeljene u antifašizmu te pozvao sve da budu na oprezu i ne dopuste da se takvo zlo više ikada ponovi.

Izvor slike: Koprivničko-križevačka županija

Gaži je u studenome 2019. godine zbog iznimnih zasluga za razvoj Podravke i Koprivnice postao počasni građanin toga grada, a nagrada za životno djelo dodijeljena mu je 2000. godine.

Izvor slike: Danica.hr

AUTOR: HR-vjesnik