Na press-konferenciji na kojoj su bila tri ministra reporterka N1 htjela je dobiti odgovor na pitanje zašto je vlada RH tražila autore plana da se obvežu na tajnost pa je glasnogovornik župana prekinuo pressicu. Aladrović i Ćorić pritom su se, odlazeći s presice, smješkali. 

Reporterka Mirela Bačić željela je dobiti odgovor na pitanje zašto je Vlada autore ignorirane studije o revitalizaciji Banovine tražila da se obvežu na tajnost pa je revni glasnogovornik župana naprasno prekinuo pressicu.
Sve je malo nasmijalo ministre Aladrovića i Ćorića.

“Ne bih ulazio u taj aspekt odnosa s autorima i suatorima određenih akata. Jedino je važno da je Vlada pripremila dokument dugoročne revitalizacije cijelog područja sa svim apektima i taj dokument će u narednom razdoblju biti prezentiran javnosti. Moramo biti svjesni da se takav sadržaj dokumenta ne može brzo urediti i prezentirati prije nego što prođe sva usuglašavanja”, odgovorio je Medved na pitanje novinarke N1 o tome jesu li autori plana za revitalizaciju Banije, koji Vlada nije prihvatila, doista morali potpisivati ugovor o tajnosti prema kojem o toj temi ne bi smjeli govoriti u javnosti,

Na pitanje o tajnosti dodao je: “Ne ulazim u detalje tehnike doprinosa autora i suatora”.

Međutim, na inzistiranje da samo potvrdi ili negira postojanje takve klauzule u ugovoru, glasnogovornik Sisačko-moslavačke županije Siniša Vidović prekinuo je konferenciju za medije izvukavši argument da počinje sastanak s gradonačelnicima, načelnicima općina i drugima.

Autor: M.M.