Ultrakatolička udruga Vigilare danas je na Facebooku prozvala zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića i gradsku upravu da su im uoči Hoda za život zabranili postavljanje zastava po gradu iako su ranije za to dobili dozvolu.

Foto : hr-vjesnik

Na tu optužbu reagirali su iz Ureda Grada Zagreba, a njihov odgovor prenosimo u cijelosti.

Tomašević se ne slaže s ciljevima Hoda za život

“Gradonačelnik odlučuje za koje događaje će biti pokrovitelj i pokroviteljstvo odobrava za one događaje koji su u skladu s politikom gradske vlasti. On također daje finalnu suglasnost na mišljenja gradskih zaposlenika vezano za projekcije na fontanama, te za postavljanje zastava na gradske jarbole.

Gradonačelnik Tomašević ne slaže se s ciljevima Hoda za život i ne može biti pokrovitelj takvim događajima, što je jasno govorio i za vrijeme kampanje za izbor gradonačelnika”, poručili su iz Tomaševićevog ureda.

Vigilare: Tomaševiću, mrzitelju nerođene djece

Podsjetimo, Vigilare je ranije danas na Facebooku objavio:

“PRIJELOMNA VIJEST: Gradonačelnik Tomašević ZABRANIO zastave Hoda za život!

Premda je organizacija Hoda za život u Zagrebu već ranije imala pisano odobrenje gradskih službi za postavljanje svojih zastava na skoro 70 mjesta po gradu (kao i svake godine do sada), gradonačelnik Tomašević je preko noći odlučio i dao sebi ovlasti da odlučuje tko od Zagrepčana (od čijeg novca dobiva plaću) ima, a tko nema pravo postavljati svoje zastave.

Kreće progon Hoda. Tomaševiću, mrzitelju nerođene djece, a i demokracije i procedura, odvjetnici kreću… A mi ostali, vidimo se i krećemo OVU SUBOTU 14.5. na Hod za život u Zagrebu u 11 sati ispred HNK!!! Hodamo i za život i za nerođene, ali sada i za slobodu od ove gradske tiranije.”

Autor : redakcija hr-vjesnik