GRADONAČELNIK Zagreba Tomislav Tomašević aneksom ugovora smanjio je broj službenih vozila u Gradu Zagrebu sa 146 na 44.

Kako neslužbeno doznajemo, postojeći ugovor za najam vozila produžen je do kraja godine kako Grad ne bi ostao bez vozila, ali je aneksom broj vozila smanjen za čak 102. Svih luksuznih automobila, poput Audija i BMW-a, Tomašević se riješio. Umjesto toga do kraja godine će Grad koristiti 44 vozila – 42 Opel Corse, jedan Passat i jednu Opel Astru.

Krajem godine bit će raspisan novi natječaj na kojem će se, kako nam kažu izvori, nabavljati vozila prema stvarnim potrebama Grada.

Gradonačelnik i njegovi zamjenici koristit će Opel Astru, a Joško Klisović Passat. Time su, kako nam kažu izvori iz Grada, troškovi za službena vozila za preostalih pola godine smanjeni s 2.25 milijuna kuna na pola milijuna kuna.

Također, kako doznajemo, ukida se praksa da pročelnici mogu službene automobile koristiti 24 sata na dan. Opel Corse koje od sada imaju na raspolaganju moći će koristiti samo za vrijeme radnog vremena.

Podsjetimo, ranije danas Tomašević je poništio javni natječaj za najam 151 vozila. Procijenjena vrijednost najma iznosila je 4.500.000 kuna bez PDV-a.

“Poništava se otvoreni postupak javne nabave s ciljem sklapanja okvirnog sporazuma s tri gospodarska subjekta na razdoblje od jedne godine, u predmetu nabave ‘najam motornih vozila’. Odluka o poništenju postaje izvršna dostavom odluke ponuditelju ili natjecatelju, sukladno odredbi članka 308.

Tijekom postupka odlučeno je o promjeni o opsegu i sastavu voznog parka, što posljedično dovodi do znatnih promjena u bitnim elementima opisa i količine predmeta nabave u odnosu na postojeći. Navedeno predstavlja okolnost zbog koje bi došlo do sadržajno bitno drugačije obavijesti o nadmetanju i dokumentacije o nabavi da je bila poznata ranije te je temeljem članka 298., stavka 1., točke 2. ZJN 2016 odlučeno kao u izreci”, stoji u objašnjenju odluke.

Podsjetimo, upravo je poništavanje ovog natječaja bilo najavljivano kao jedan od prvih poteza Tomaševića nakon dolaska na vlast.

Autor : M.M.