Tomislav Tomašević održao je redovnu konferenciju za medije. Najavio je ukidanje besplatnog parkinga kod zdravstvenih ustanova i u bolnici Sveti Duh te smanjenje naknada članovima raznoraznih odbora.

Radi se o odluci bivšeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića o besplatnom parkiranju oko svih zdravstvenih ustanova kojima je osnivač Grad Zagreb i Republika Hrvatska.  

”Prihvaćam prijedlog Zagrebparkinga, jer situacija s epidemijom više nije tako dramatična, a i kada se ta mjera donijela već je bilo prošlo pola godine od epidemije. S druge strane, ne znamo ni učinke te mjere, niti se kontroliralo da li se na tim parking mjestima parkiraju zaista ljudi koji posjećuju te ustanove ili svatko”, rekao je Tomašević.

“Smanjujemo naknade za sva upravna vijeća gradskih ustanova za nešto više od 50 posto. Do sada su te naknade bile nešto više od 500 kuna neto po sjednici, a sada će sa novom odlukom biti oko 250 kuna neto po sjednici”, kazao je Tomašević na redovitoj konferenciji za medije u Gradskoj upravi. 

Naglasio je da se to odnosi na one gradske ustanove u kojima Grad može odlučivati o visini naknade, vrtiće, socijalne ustanove pa i škole za čije je članove školskih odbora u ponedjeljak raspisan javni natječaj. 

Traži se oko 400 članova školskih odbora

Javnim natječajem koji je raspisan u ponedjeljak, Grad Zagreb traži oko 400 članova školskih odbora, natječaj traje do 27. kolovoza, a svi uvjeti vidljivi su u tekstu natječaja objavljenim na službenim stranicama grada.

“Prijave će razmatrati povjerenstvo od sedam članova, među kojima su četiri predstavnika grada i tri vanjska člana, stručnjaka u obrazovanju”, kazao je Tomašević. 

Tomašević: Nije bilo provjere tko se koristi parkingom oko bolničkih ustanova

Tomašević je najavio kako će na traženje Zagrebparkinga, obustaviti odluku prethodnog gradonačelnika Milana Bandića iz listopada prošle godine kojom je, zbog pandemije, obustavljeno plaćanje parkiranja u blizini zdravstvenih ustanova.

Tomašević je istaknuo i da je time, od listopada prošle godine, Zagrebparking izgubio 14 milijuna kuna prihoda. Radi se od oko 3500 parkirnih mjesta i novoj garaži na Svetom Duhu, čiji su mjesečni troškovi održavanja oko 100 tisuća kuna mjesečno, dodao je. 

Izvijestio je da je novi v.d. pročelnik Gradskog ureda za strategijsko planiranje Darko Šiško, do završetka javnog natječaja, a najduže šest mjeseci.

Autor: M.M.