Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević večeras se oglasio o prometnom kolapsu koji je danas nastao na Zagrebačkoj obilaznici nakon što je otkriveno oštećenje na mostu.

“Sve vozačice i vozače molim za strpljenje vezano uz oštećeni most i zatvorenu obilaznicu koji su danas izazvali prometne gužve u Zagrebu. Kao što je priopćilo Ministarstvo prometa, u cilju sprečavanja nastanka iznimno velikih kolona vozila, svi vozači kojima je za cilj grad Zagreb mole se da ne koriste čvor Jankomir kao izlaz s autoceste, već da koriste druge čvorove (čvor Lučko, čvor Buzin, čvor Ivanja Reka).

Pozivam vas stoga da zaobilazite problematičnu lokaciju, a po mogućnosti i da koristite javni prijevoz i druge oblike prijevoza dok se most ne sanira, kako bi gužve bile manje”, napisao je Tomašević.

Vozi se zapadnim kolnikom, sanacija će potrajati

Podsjetimo, danas je zbog oštećenja jednog oslonca konstrukcije mosta Sava došlo do kaosa u prometu i stvaranja kolone duže od 13 kilometara na Zagrebačkoj obilaznici.

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je kako će se promet na autocesti A2 od čvora Jankomir do čvora Zaprešić provoditi dvosmjerno i to zapadnim kolnikom. Za sanaciju oštećenja će biti potrebno najmanje nekoliko dana.

Autor: M.M.