Policija je privela i podignula kaznenu prijavu protiv 74-godišnjaka iz Zagreba koji je u još uvijek neutvrđenom periodu prisilio godinu dana stariju ženu narušena zdravlja da prosi u samom centru Zagreba.

Foto : Screenshot

Muškarac je prijavljen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela trgovanja ljudima i predan je pritvorskom nadzorniku. Ženi koja je invalidskim kolicima i koju je tjerao da prosi pa joj uzimao sav novac pomogao je Centar za socijalnu skrb. 

O ovom slučaju izvijestila je emisija Provjereno Nove TV.

Na pitanje novinara zašto ženi uzima novac, muškarac je odgovorio da mu je to žena, da je ne iskorištava, a novac joj uzima jer bi joj ga inače drugi uzeli.

Policijsko priopćenje prenosimo u cijelosti.

Priopćenje policije

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su nakon provjere javno dostupnih informacija dovršili kriminalističko istraživanje nad 74-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Trgovanje ljudima” na štetu 75-godišnjakinje.

Sumnja se da je 74-godišnjak u točno neutvrđenom vremenskom periodu pa sve do 13. svibnja 2022. godine, iskorištavanjem teškog zdravstvenog stanja te uporabom odnosa ovisnosti i nadzorom nad 75-godišnjom članicom obitelji, prisilio je da prosi na području grada Zagreba.

Naime, 74-godišnjak je uglavnom sredstvima javnog prijevoza, sumnja se, oštećenu dovozio najčešće na trg u centru ili na trg u samoj blizini centra Zagreba te je ostavljao u invalidskim kolicima kojima se oštećena zbog narušenog zdravlja i teške pokretljivosti koristi.

Tada bi oštećena 75-godišnjakinja prosila novac od prolazećih građana, dok se 74-godišnjak nalazio u njezinoj neposrednoj blizini te joj povremeno prilazio i uzimao isprošeni novac koji je zadržavao za sebe.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke inicirali su pružanje pomoći i zaštite oštećenoj 75-godišnjoj žrtvi trgovanja ljudima te joj je Centar za socijalnu skrb pružio potrebnu pomoć.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu, stoji u priopćenju PU zagrebačke”, stoji u priopćenju. 

Autor : redakcija hr-vjesnik