Tamara Puač u borbu za mjesto zamjenika župana, kreće kao nezavisna kandidatkinja, bez stranačke potpore, a kako često ističe, to joj nije problem, jer sama vodi svoje bitke, dok je Nikola Ivanović kandidat Samostalne demokratske srpske stranke g. Milorada Pupovca koalicijskog partnera HDZ-a, na nacionalnoj političkoj sceni.

Prema popisu stanovništva iz 2011. godine, Požeško-slavonska županija je imala oko 78 tisuća stanovnika (danas zasigurno manje) pri čemu je etnički sastav tada bio  sljedeći: Hrvati 88.7 %, Srbi 6.5 %, Talijani 1 %, Mađari 0.9 % i drugi. Shodno tome, pripadnici srpske nacionalne manjine uz ostala prava polažu pravo i na zamjenika župana kojeg biraju pripadnici srpske nacionalne manjine.

U sjeni kampanje za predstojeće lokalne izbore, vodi se žestoka borba, (poznajući kandidatkinju Puač iz našeg iskustva u to niti ne sumnjamo), za izbor zamjenika župana kojeg biraju pripadnici srpske nacionalne manjine, koja uz osobnost pojedinih kandidata sa sobom nosi i lokal patriotsku notu, te sraz stranačkog SDSS ovog kandidata i nezavisne kandidatkinje.
Mnogi birači ističu da je vrijeme za Požešku zamjenicu župana iz reda srpske nacionalne manjine, koja po nekima odgovara čak i mogućoj novoj Županici iz Pleternice i koja bi više pomagala pripadnicima manjinskog naroda na području Požeštine, što do sada kako neki kažu nije bilo baš dobro i na dostatnoj razini. Pri tome ističući probleme prijevoza, javne rasvjete, vodovoda i odvodnje za mnogobrojna naselja Požeštine naseljena pripadnicima srpske nacionalne manjine. 

Tamara Puač iza sebe nema stranačku mašineriju koju financiraju porezni obveznici kao što je ima njen protukandidat Nikola Ivanović iza kojega stoji SDSS, koalicijski partner HDZ-a.

Kako i sama Tamara kaže:

Dakle, uvijek se na kraju dogodi da se neke stvari… poklope…. Hajmo redom…. potpisi su bili prebrojani u ponedjeljak, prema planu, nešto malo više od potrebnih…. hvala svima, znači svakome tko nam je otvorio vrata…. onima koji su se brinuli da imam 🍲🥗 i 🥤🧋, unosim li dovoljno 🍊🍉🍇🍎🍅🥥, kakav mi je ratni plan za koji dan.Znaci, hvala, ali baš, baš hvala svima koji su ili hodali samnom ili koji su navečer sjedili samnom da sumiramo planirano i realizirano, oni kojima su zvali, dnevno da čuju pomake i hocu li danas stići ista ili ništa. Hvala onima koji su slali poruke, brinuli se jesam li sretno stigla i hoću li se uspjeti naspavati. Necu preskočiti ni dušobrižnike, ipak su i oni dali svoj obol u cijeloj priči. Tempo koji me prati, posložio je stavri da sam tek u četvrtak, kažu u 18:00 🤣🤣🤣🤣🤣, ja stavrno sat sam gledala ujutro kad sam ustajala samo, uspjela otvoriti račun i trčala predati ono što smo radili deset dana na terenu . Kažu, u ŽIPu, zadnja…. fali mi valjda što nisam nikada dugoprugaš bila 😁😁😁😁Nekako u pisanju mora datuma na obrascima raznim, sjetim se i da je obljetnica Račanove smrti i njegove po meni najdraže izjave”Izbore možemo izgubiti, ali obraz ne”. Sve je jasno. Nastavljamo i dalje istim tempom…. #u_nama_je_sudbina_buducih_dana_i_neki_se_mozda_plase_za_nju❤#racunajte_na_nas

Autor : hr-vjesnik M.M.

Tamara Puač nezavisna kandidatkinja u borbi za zamjenika župana Požeško-slavonske županije : “Ne spominjem prošlost ni bitke daleke, jer rođena sam poslije njih”