TALIBANI su krajem srpnja, nakon što su osvojili drugi najveći afganistanski grad Kandahar, smaknuli poznatog afganistanskog komičara koji je među ostalim ismijavao i talibane.

Britanski Daily Mail objavio je snimku koja prikazuje Nazara Muhameda, poznatijeg kao Khasha Zwana, u automobilu s naoružanim islamističkim militantima. 

Odvezli ga automobilom pa ga strijeljali

Talibani su ga izvukli iz njegova doma, odvezli automobilom te ga potom strijeljali.

Nazar Muhamed bio je poznat po svojim snimkama na TikToku na kojima se kroz pjesmu i ples ismijavao talibanima.

Na snimci koja prikazuje njegove posljednje trenutke komičar je zbijao šale o talibanima, zbog čega ga je jedan militant u automobilu više puta ošamario.

Prema izvještajima koje navodi Daily Mail, nakon smaknuća pojavile su se fotografije koje prikazuju komičara kako stoji uz drvo, ali i one na kojima komičar leži na tlu prerezanog vrata.

Talibani su prvo zanijekali izvještaje prema kojima su bili upleteni u ubojstvo komičara, iako su priznali da su dva muškarca na snimci pripadnici njihove skupine. Poručili su da je komičar uhićen, dodavši kako će mu suditi talibanski sud.

Ismijavao i talibane na TikToku

Prema tvrdnjama talibana, Nazar je bio uključen u mučenje i ubojstvo talibana. Komičar je ranije radio za afganistansku policiju, a potom je postao poznat po svojim šalama i duhovitim pjesmicama.

Redovito je ismijavao niz tema koje su sugerirali njegovi pratitelji na TikToku, pa tako i talibane.

Za sobom je ostavio suprugu i dvije kćeri.

Autor: M.M.