Pokojni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u svibnju prošle godine se naljutio na tadašnjeg ravnatelja zagrebačkih Gradskih groblja Patrika Šegotu.

Razlog tome bio je to što je doznao da je Šegota navodno govorio protiv njega i nekih njegovih planova poduzetniku Milanu Lončariću, sada pritvorenom u aferi Vrtovi svjetla, i ravnatelju HRT-a, također pritvorenom Kazimiru Bačiću. Za to je Šegota doznao od Bandićeva vozača Zdravka Krajine.

Prema neslužbenim informacijama, Patrik Šegota je prošle godine sudjelovao u pripremama da ta gradska tvrtka “iziđe u susret” poduzetniku Lončariću vezano za njegovu tvrtku Pogrebno poduzeće Zagreb. Međutim, plan na kraju nije realiziran, a lako je moguće da je taj “posao” propao upravo zbog Šegotina neslaganja s Lončarićevim prijedlogom, odnosno njegova mišljenja da taj poslovni pothvat nije moguće provesti.

Naime, Milan Lončarić tražio je od tadašnjega gradonačelnika Milana Bandića da sa svojim suradnicima organizira da gradske tvrtke preuzmu neka njegova poduzeća. Radilo se navodno o tvrtki Pogrebno poduzeće Zagreb, sa sjedištem u Radićevoj ulici 9, te tvrtki Maksimus, kojoj je jedna od djelatnosti upravljanje i održavanje zgrada, sa sjedištem na istoj adresi.

Pogrebno poduzeće navodno su trebala preuzeti Gradska groblja, a tvrtku Maksimus zagrebačko Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo (GSKG). Da je to Lončarić tražio te da mu je Bandić htio izići u susret, govore i podaci koje su, kako neslužbeno doznaje Jutarnji, prikupili policijski istražitelji tijekom provođenja mjera tajnog nadzora danas pokojnoga gradonačelnika i njegovih suradnika.

Istražitelji su među ostalim zabilježili razgovore spomenutih osoba u zagrebačkom restoranu Kamanjo u svibnju prošle godine, gdje je bio i tadašnji šef GSKG-a Joško Jakelić.

Također je snimljen razgovor sada osumnjičenog Bandićeva vozača u aferi Advent Zdravka Krajine s Patrikom Šegotom na istu temu. Krajina u tom razgovoru govori Šegoti kako je Bandić ljut na njega jer je bio na ručku sa “šefom nekog pogrebnog poduzeća i šefom televizije” koji su mu rekli da je Šegota govorio protiv Bandića.

Foto :hr-vjesnik

Šegota mu je na to odgovorio da je on u vezi s tim starim, a može se jasno zaključiti da je riječ o šefu Pogrebnog poduzeća Zagreb, Milanu Lončariću, napravio sve što mu je rekao šef. Također govori Krajini kako je rekao Bandiću “da to tako ne može ići i da mu je sve obrazložio”.

Krajina je na kraju predložio Šegoti “da povuče ručnu i da se uklopi u sve druge direktore koji su tamo”.

Međutim umjesto da povuče ručnu ili čak prebaci u rikverc Šegota je dao gas do daske.

Autor: M.M.