Izvor slike: HR-vjesnik

Jučer je Hrvatsku pogodilo nekoliko potresa, a najjači magnitude 6,2 bio je kod Petrinje, koja je pretrpjela najveću štetu. Snažno se osjetio u cijeloj Hrvatskoj, a u potresu je stradao velik broj ljudi, mnogo je kuća oštećeno ili srušeno. Ima dosta ozlijeđenih, a nažalost i smrtno stradalih.

Pomoć za pogođena područja stiže iz svih strana Hrvatske. Uz jedinstvo i zajedništvo Hrvatska je opet pokazala da ima veliko srce.

Načelnik Kalnika Mladen Kešer jučer je poslao apel trgovačkim lancima te ih zamolio da u svim svojim prodavaonicama snize cijene potrepština koje su nužno potrebne stradalima u potresu, odnosno da ih spustite na razinu nabavnih cijena.

“Obzirom da je jučerašnji i današnji potres nanio velike štete u pojedinim područjima Republike Hrvatske, pozivam Vas da iskažete svoju podršku stradalima, na način da u svim svojim prodavaonicama snizite cijene potrepština koje su nužno potrebne stradalima u potresu, odnosno da ih spustite na razinu nabavnih cijena, kako bi građani solidarno mogli pomagati kupujući u vašim trgovinama i donirajući preko Hrvatskog Crvenog križa” poručio je u svom apelu prema trgovačkim lancima Mladen Kešer i u mailu dostavio popis potrepština koje je Crveni križ objavio na svojim stranicama, a koje su stradalima potrebne.

Pojedini trgovački lanci su se već odazvali akciji pomoći za stradale u potresu te su ujedno odgovorili Kešeru na mail, a on im se zahvalio na svojoj facebook stranici.

Izvor slike: Facebook (screenshot)

Danas je Kešer obišao potresom pogođena područja te gradonačelniku Gline Stjepanu Kostanjeviću ponudio pomoć i suradnju u ovim teškim trenucima.

Izvor slike: Facebook (gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević i načelnik općine Kalnik Mladen Kešer)
Izvor slika: Facebook

AUTOR: HR-vjesnik