PROŠLI tjedan je u Splitu napadnut i pretučen volonter Split Pridea. O cijelom događaju su se oglasili iz Split Pridea, a napad je osudio i gradonačelnik Ivica Puljak.

“Najoštrije osuđujem homofobni napad na volontera Split Pridea, koji je prošlog tjedna fizički ozlijeđen na jednoj od splitskih plaža. Split je otvoren i tolerantan grad u kojem se svi trebaju osjećati slobodno i sigurno, neovisno o boji kože, vjeri ili seksualnoj orijentaciji. Neizmjerno mi je žao da su naši sugrađani izloženi bilo kakvim oblicima mržnje i kao gradonačelnik učinit ću sve što mogu da se to promijeni”, kazao je Puljak.

Lokalni portal Dalmacija danas objavio je članak s Puljkovom reakcijom. Članak su, jasno, podijelili i na svojoj Facebook stranici.

U komentaru ispod objave na Fejs stranici Dalmacija danas javio se Fra Branimir Šegota – Šegi

“Bijedniče Puljak, dao Bog da ti dica budu pederi i lezbijke! Đubre izopačeno, spodobo umrit ćeš u svojoj izopačenosti” napisano je.

Svađa u komentarima

U komentaru ispod objave Šegota je napadnut, ali ni on nije ostao dužan.

“Zar se tako razgovara sa Božjom djecom. Nego ti nama reci je*eš li štogod, ne dao bog nečije dijete?”, provocirao je stanoviti Almir.

“Misliš na svoje dijete Almire”, odgovorio je Šegota.

Javio se SDP-ovac

Svećenikov istup komentirao je splitski SDP-ovac Damir Barbir.

“Nakon što je Gradonačelnik Splita Ivica Puljak osudio homofobno nasilje prema volonteru Split Pridea s čime je poslana jasna poruka da je Split otvoren i tolerantan grad koji jedino što ne tolerira je nasilje, stigao je odgovor Fra Branimira Šegote u komentarima na lokalnom portalu koji nas uvjerava suprotno. Koji je Vaš Split? Ljubav ili mržnja?”, napisao je SDP-ovac-

Autor: hr-vjesnik