Hrvatski suverenisti osudili su uništenje vukovarskog murala u zagrebačkom naselju Savski Gaj te su, uz riječi da je to čin uništenja sjećanja na žrtve Domovinskog rata, poručili i kako neće nikada dopustiti da se gaze svetinje i simbolika pobjedničke hrvatske vojske.

Foto: hr-vjesnik

Nakon što je prebojan mural u Savskom Gaju, koji je sadržavao hrvatska obilježja i simboliku žrtava Domovinskog rata, Hrvatski suverenisti održali su danas na mjestu nekadašnjeg murala tiskovnu konferenciju. Tom prilikom istaknuli su kako Hrvatski suverenisti nikada neće dopustiti da se gaze svetinje i simbolika pobjedničke hrvatske vojske.

Kažu da odlučno stoje uz hrvatske branitelje

“Osuđujemo i oštro dižemo glas protiv ovog čina uništenja sjećanja na žrtve Domovinskog rata. Odlučno stojimo uz hrvatske branitelje i sve one koji znaju što se događalo u Domovinskom ratu – neke stvari možemo oprostiti, ali nikada nećemo zaboraviti, a za Hrvatsku ćemo se nastaviti i u miru boriti”, poruka je tiskovne konferencije na kojoj su govorili članovi predsjedništva Davorin Karačić, Frano Čirko i Marko Milanović Litre.

Autor: M.M.