Grad Kutina i ove godine nastavlja s mjerom sufinanciranja  školskog pribora. Zbog cjelokupne ekonomske situacije iznos vaučera bit će nešto niži nego prethodne dvije godine, a kako ostvariti svoje pravo na sufinanciranje danas je najavio pročelnik za društvene djelatnosti Grada Kutine, Željko Tomičić.

Foto : www.radiomoslavina.hr

Bez obzira na tešku situaciju vezanu uz povećanje cijena energenata Grad nastavlja sa sufinanciranjem školskog pribora. Naknada je, istina, nešto manja u odnosu na prethodne dvije godine i tako će ona za učenike do 4. razreda iznositi 300 kn, a za učenike od 5.-8. razreda iznosit će 500 kn. Dobiveno pravo imaju svi učenici osnovnih škola s područja Kutine, a ostvaruje se odlaskom u Gradsku upravu (odjel za društvene djelatnosti) gdje će im biti uručen vaučer s kojim mogu u knjižari TIP naručiti materijal i kada ga preuzmu knjižara vaučer uz račun dostavlja u grad. Vaučer se ne može fotokopirati niti unovčiti, a u slučaju njegova gubitka to je problem roditelja, objasnio je pročelnik za dr. djelatnosti.
 Pročelnik je najavio da će se vaučeri preuzimati od 1. do 15. srpnja od 8-14 sati, a na dane 5., 7. i 12. srpnja to će moći učiniti od 8 do 17 sati.  U slučaju dodatnih pitanja ili nejasnoća roditelji se mogu javiti u upravni Odjel za društvene djelatnosti telefonom ili mailom gdje će dobiti odgovore na sva pitanja.

Izvor : www.radiomoslavina.hr