Izvor slike: Jutarnji / Tportal (screenshot)

Mladen Kešer, načelnik Općine Kalnik koji je ujedno i šef SDP-a Koprivničko-križevačke županije oslobođen je krivnje da je lažirao putne naloge.

Ovu odluku donijela je u utorak sutkinja Općinskog suda u Koprivnici, Vesna Piškorec Kuzmić.

Naime, Mladena Kešera i Marijana Kepa teretilo se da su krivotvorenim putnim nalozima za više osoba tijekom 2003. i 2004. godine s računa Turističke zajednice isplatili ukupno 17.200 kuna. No, sutkinja je zaključila kako optuženici nisu krivi te ih oslobodila krivnje.

Inače, ovaj proces vodi se skoro 19 godina i ovo je šesta presuda u tom slučaju.

– Kad 19 godina vodiš sud, a znaš da su ti to prišili politički protivnici tada počinješ sumnjati u pravosuđe, no još uvijek u njemu ima pravde. Pravda je spora, ali dostižna, stoga zahvaljujem svima koji su vjerovali u mene i nisu podlegli pritiscima – kazao je nakon odluke Kešer te poručio na svojem facebook profilu da je ovo konačni GAME OVER.

“GAME OVER. Danas sam oslobođen optužbe po 6. puta za redom nakon 19. godina suđenja i to za jedno putovanje prema Dubrovniku, koje sam izvršio za korist Turističke zajednice općine Kalnik davne 2003 godine. Hvala svima na strpljenju i povjerenju. Pravda je spora, ali dostižna!”

Kešer je za kraj dodao kako je opasno za sigurnost zemlje kad se institucije koriste za političke obračune, a odvjetništvo postaje alat političarima za obračune.

AUTOR: HR-vjesnik