Izvor slike: Prigorski.hr / Uređenje slike: HR-vjesnik

Međimurski župan Matija Posavec u utorak je na svojoj Facebook stranici najavio kako Štrigova uskoro dobiva jedinstveni centar za posjetitelje međimurske vinske ceste.

– Rekonstrukcijom Doma kulture u Štrigovi površine 1.172 m2, dobiven je kvalitetni prostor, dvorana s 231 sjedećim mjestom, prostorije za rad udruga, Turističko informativnog centra i biciklističkog centra – kazao je.

Dodao je kako je Međimursku vinsku cestu prošle godine obišlo više od 50.000 posjetitelja, uloga novog Doma kulture bit će i jedinstveni Svjetski centar Pušipela.

Izvor slike: Prigorski.hr

– Postav će omogućiti posjetiteljima da u potpunosti dožive Međimurske vinske ceste bez obzira na vanjske objektivne ili subjektivne ograničavajuće faktore kroz 6 cjelina: povijesni razvoj vinogradarstva i vinarstva s naglaskom na tradiciju Međimurja, folklorne običaje, mitove i legende te druge socijalne i društvene fenomene koji se vezuju uz vino, kao i vinske sorte zastupljene na našem području, tehnologiju proizvodnje i specifičnosti radova u vinogradu i podrumu – za kraj napisao je župan Posavec.

Izvor slike: Prigorski.hr
Izvor slike: Prigorski.hr
Izvor slike: Prigorski.hr
Izvor slike: Prigorski.hr
Izvor slike: Prigorski.hr

AUTOR: Prigorski.hr