Izvor slike: Tportal

Iako je prije samo par mjeseci ambiciozni predsjednik HSLS-a Dario Hrebak javnosti predstavio novi redizajnirani HSLS, a stranku preuzeo u studenom prošle godine, sve je jasnije kako ova, nekoć jaka stranka, polako nestaje s političke scene.

To pokazuje i novi Crobarometar koji provodi IPSOS agencija za Novu TV, gdje HSLS u izbore ulazi s katastrofalnih 0,4 posto potpore.

Bitno je spomenuti kako je Hrebak preuzeo stranku s 1,1 posto potpore, a nakon europarlamentarnih i predsjedničkih izbora HSLS je pao ispod 1 posto, odnosno na 0,7 posto potpore građana. Zabrinjavajući trend koji govori samo jedno – HSLS bez koalicije s nekom jakom strankom, poput HDZ-a ili Restart koalicije, vjerojatno neće opstati nakon ovih parlamentarnih izbora.

Bjelovarskom gradonačelniku u prilog ne ide ni njegova koalicija s HDZ-om koja samo dodatno kompromitira njegovu populističku politiku transparentnosti i borbe protiv korupcije, što potvrđuju i zadnje ankete.

Isto tako nakon oštrih riječi protiv SDP-a i Bernardića teško da se i tu može dogoditi suradnja, posebice zato jer Restart koalicija ima već jedno jako pojačanje, a to je nezavisni bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

Hoće li se nakon ovih izbora ponoviti povijest pa će prvi čovjek stranke opet ostati bez saborske fotelje, ostaje za vidjeti, no ako nastavi i dalje ovako mogao bi uskoro ostati i bez stranke.

AUTOR: Prigorski.hr