Stradala obitelj vraćala se s izleta. Oba pijana vozača zajedno su bila na krštenju?

Još uvijek se čekaju službene informacije o okolnostima teške prometne nesreće kod Mostara u kojoj su poginuli Boris (35) i Marijana (34) Krstić, njihov 9-godišnji sin, a teško je stradala i bori se za život njihova 3-godišnja kći.

Do tragedije je vjerojatno došlo zbog alkohola i utrkivanja vozača BMW-a X5 i Mercedesa.

Jedan od njih, vozač BMW-a X5 Mate Primorac (46) je također poginuo.

Stradala obitelj vraćala se s izleta. Oba pijana vozača zajedno su bila na krštenju?

Kako je došlo do nesreće?

Kako večeras piše Avaz.ba, prema jednoj verziji događa prometnu nesreću izazvao je upravo Primorac koji je nepropisno pretjecao na mjestu gdje je dozvoljena brzina 60 kilometara na sat i uslijed čega je udario u Mercedes za čijim je volanom bio Mile Doko (31), potom u BMW kojim je upravljao L.Š. (22) i na kraju svom silinom udario u Renault Scenic u kojem je bila obitelj Krstić i koji su se kretali iz suprotnog smjera.

Također, Avaz piše, da su Primorac i Doko zajedno bili na krštenju u jednom mostarskom restoranu iz kojeg su se zaputili prema Čitluku i Međugorju gdje žive. Dodaju kako se špekulira da je Primorac krenuo pretjecati Doka, međutim, on to nije dopustio nakon čega je uslijedila utrka.

Doko je prošao neozlijeđen, a teške tjelesne ozljede opasne osim trogodišnje kćeri stradale obitelji, zadobili su vozač drugog BMW-a L.M. (35) te njegovi suputnici R.V. (45) i K.J.(24). Nitko od njih nije životno ugrožen.

Jedan vozač imao 2,5 promila alkohola u krvi?

Hercegovina.info piše kako je Doku izmjereno 2,5 promila alkohola u krvi.

Oni dodaju kako je Primorac  bio biznismen, te se bavio ugostiteljstvom i ugradnjom rashladnih komora, a Mile Doko koji je upravljao Mercedesom je sin jednog od hercegovačkih tajkuna.

Jesu li ovo točne informacije, koje prenose i drugi BiH mediji, tek se mora utvrditi.

Obdukcija je počela

U mrtvačnici Bijeli Brijeg u Mostaru danas je počela obdukcija tijela stradalih u nesreći, a bit će dovršena sutra.

Iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona su naveli da su naložili sva neophodna vještačenja i poduzeli brojne mjere i radnje s ciljem potpunog rasvjetljavanja svih okolnosti koje su dovele do tragične nesreće.

Autor : redakcija hr-vjesnik