Objavljuju se novi podaci o koronavirusu u Hrvatskoj.

Danas imamo 7333 nova slučaja. Testirano je 16.597 osoba. To znači da je udio novozaraženih među testiranima nešto iznad 44 posto.

Foto : hr-vjesnik

Umrlo je 37 osoba, objavio je Stožer.

Jučer smo imali 8817 novih slučajeva, što je blizu rekordnom broju u cijelom razdoblju pandemije koji je zabilježen u četvrtak, kada smo imali 9058 novih slučajeva. 

Od 42.242 aktivna slučaja, 1820 pacijenata je na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 249 pacijenata.

Sutra kreću nove mjere

Zbog porasta broja zaraženih, čemu je uzrok varijanta koronavirusa omikron, u ponedjeljak na snagu stupaju nove mjere. Bit će zabranjena javna okupljanja i događanja na otvorenom za više od 50 osoba (dosad 100), a ona s covid-potvrdama i uz suglasnost lokalnih stožera ograničavaju se na 200 osoba.

U zatvorenom se zabranjuju javna okupljanja s više od 25 osoba (dosad 50), a ona uz covid-potvrde ograničavaju se na 100 osoba. U ovom trenutku neće biti promjena u radu ugostiteljskih objekata, ali će biti bolja kontrola. Od ponedjeljka će se ograničiti i broj gledatelja na sportskim natjecanjima, na zatvorenom će moći biti popunjeno najviše 20 posto pojedine tribine, a na otvorenom do 40 posto tribine.

Uporaba maski obvezna je bez obzira na posjedovanje covid-potvrda na vjerskim, umjetničkim programima, kinoprojekcijama i izložbama te sjednicama predstavničkih tijela. Također se uvodi obveza poslodavaca da organiziraju rad od kuće god je to moguće.

Autor : M.M.