Danas je u 11:25 sati s radara Hrvatske kontrole zračne plovidbe na širem slunjskom području nestao zrakoplov tipa Cessna 182. Zrakoplov je letio iz pravca Splita prema Njemačkoj. U avionu su bile četiri osobe.

Foto : hr-vjesnik

Odmah po dojavi u pretragu područja se uključio velik broj policajaca, među kojima su i pripadnici specijalne i interventne policije, te pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja koji u pretrazi koriste dronove.

Foto : hr-vjesnik

Pilot Švicarac, putnici Nijemci i jedna osoba s državljanstvom RH

Po podacima policije, pilot aviona bio je Švicarac, a putnici su bili dvoje državljana Njemačke i jedna osoba s hrvatskim državljanstvom.

Foto : hr-vjesnik

Tu je informaciju policija dobila u najavi leta od oblasne kontrole leta Split, rekao je za Novu TV načelnik PU karlovačke Darko Bratić.Prije 26 minuta”Nadamo se najboljem, spremni smo za najgore”

Foto : hr-vjesnik

Pročelnik HGSS-a Josip Granić je rekao da još uvijek nema novih informacija. Pozitivno je što se u potragu uključio veći broj ljudi, te je pregledano veće područje, dodao je.

Foto : hr-vjesnik

Ističe da su mobilizirali cijeli HGSS i tijekom noći i jutra će doći pripadnici iz svih stanica HGSS-a. “Potraga neće biti obustavljena dok god se nešto ne pronađe”, dodao je.

Foto : hr-vjesnikZrakoplov se smatra nestalim, kaže Granić pa dodaje da ne mogu prejudicirati je li on pao.

“Svašta je moguće, ali zrakoplov je nestao i takvim ga i vodimo. Nadamo se najboljem, spremni smo za najgore”, rekao je za HRTPrije 40 minutaHGSS: Potraga se nastavlja tijekom noći, tu su i timovi s psima

Foto : hr-vjesnik

HGSS je na Twitteru objavio da u potrazi za sportskim avionom trenutno sudjeluje 35 pripadnika MUP-a i 83 člana HGSS-a, među kojima je i 7 potražnih timova koji koriste pse.

 “Teren je izrazito težak, ali potraga se nastavlja tijekom noći. U narednim satima stižu timovi HGSS-a iz cijele Hrvatske”, objavili su.

Autor : redakcija hr-vjesnik