Izvor slike: Telegram

Na telefonskoj sjednici Predsjedništva SDP-a, donesena je odluka da se iz članstva isključi Tomislava Mikulina zbog fizičkog napada na saborskog zastupnika SDP-a Domagoja Hajdukovića, javlja N1.

26-godišnji Mikulin bio je voditelj Ureda predsjednika SDP-a Davora Bernardića i njegova desna ruka, a sada će biti udaljen s radnoga mjesta.

SDP je priopćio i kako “sve ranije izjave koje su tijekom današnjeg dana objavljene u pojedinim medijima, a u kojima se navodi kako predsjednik SDP-a Davor Bernardić relativizira taj napad, nisu točne. Gospodin Bernardić danas u trenutku predstavljanja reforme pravosuđa nije raspolagao s informacijama o identitetu počinitelja napada”, stoji u SDP-ovu priopćenju.

Mikulina se sumnjiči da je u nedjelju poslijepodne prvo verbalno, a potom i fizički u Osijeku nasrnuo na Hajdukovića. Mikulin će danas tijekom dana biti predan pritvorskom nadzorniku, a policija će protiv njega državnom odvjetništvu podnijeti prijavu za kaznena djela nanošenja tjelesne ozljede i nasilja u obitelji.

Policija je potvrdila kako je jučer oko 17.30 sati zaprimila Hajdukovićev telefonski poziv u kojem je prijavio verbalni i fizički napad njemu poznate osobe. Hajduković je zatražio liječničku pomoć u KBC Osijek, gdje su mu ustanovljene lakše fizičke ozljede.

U policiju je priveden Mikulin, a za sada još nisu poznati motivi za napad. Policija kaže da će motive utvrditi nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja. Hajduković bi trebao biti nositelj liste Restart koalicije u IV. izbornoj jedinici.

AUTOR: Telegram