Stiže promjena vremena

Stiže značajna promjena vremena. Srijeda će još biti suha i sunčana.

Danju uglavnom sunčano. Vjetar slab, zatim umjeren sjeverni i sjeverozapadni, osobito izražen u Podunavlju. Najniža temperatura od 6 do 8 °C, najviša oko 22 °C. Podjednako toplo i stabilno u središnjoj Hrvatskoj. Prijepodne ponegdje gusta magla, a niskih oblaka moglo bi biti i krajem dana. Vjetar slab do umjeren sjeverni.

U gorju će popodne zapuhati sjeveroistočnjak, a na sjevernom Jadranu umjerena, pod Velebitom jaka bura. Prijepodne mjestimice magla, osobito gusta i česta u gorskim kotlinama. U noći na četvrtak u Gorskom kotaru može pasti poneka kap kiše. Ujutro u gorju oko 7 °C, na moru oko 15 °C, a danju većinom od 20 do 25 °C.

U pretežno sunčanoj Dalmaciji ujutro mirno, ponegdje opet može biti magle i sumaglice te niskih oblaka. Popodne umjerena, ponegdje i jaka bura te sjeverni vjetar pa će more uglavnom biti umjereno valovito. Najniža temperatura oko 10 °C u unutrašnjosti, na obali i otocima od 13 do 17 °C. Najviša od 23 do 26 °C.

Na jugu Hrvatske pretežno vedro i veći dio dana mirno ili uz slab sjeveroistočni vjetar. Navečer će jačati bura. Ujutro je moguća magla, osobito u dolini Neretve. Danju razmjerno toplo s temperaturom između 22 i 25 °C, javlja HRT.

Od četvrtka svježije

Idući dani na kopnu bit će relativno stabilni uz tek prolazno više oblaka u hladniji četvrtak. U petak će zapuhati jugozapadnjak s kojim će opet biti toplije, ali i nestabilnije. Mjestimična kiša najizglednija je u subotu – i to ponajviše u gorju.

I na Jadranu u subotu promjenjivo s jakim jugom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom, do tada uglavnom sunčano, osobito u Dalmaciji. Bura će oslabjeti u četvrtak, u petak će okrenuti na jugo s kojim će stići i oblaci na sjeverni Jadran

N1 u svojoj prognozi piše o znatno nižim temperaturama od četvrtka.

Od četvrtka će i temperature biti niže, osobito u unutrašnjosti. Na moru će bura pridonositi dojmu svježine. U petak slabe oborine isto tako prolazno može biti lokalno u unutrašnjosti kao i na širem riječkom području.

Subota donosi jače naoblačenje s kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom, prije svega u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, pri čemu lokalno može biti obilnije oborine. I u nedjelju još povremeno oborina, no čini se da novi tjedan ponovno donosi stabilnije, sunčanije i razmjerno tople prilike, piše N1 u svojoj prognozi.

Autor : redakcija hr-vjesnik