Izvor slike: Index.hr (screenshot)

Smiljana Srnec kriva je za ubojstvo sestre Jasmine Dominić i osuđena je na 15 godina zatvora, odlučilo je sudsko vijeće Županijskog suda u Varaždinu.

Smiljana Srnec (46) bila je optužena da je svoju sestru, Jasminu Dominić, rođenu 1977. godine, ubila u ljeto 2000. s najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu. Pritom joj je, tvrdila je optužba, nanijela višestruke prijelome kostiju u području glave od kojih je Dominić preminula te je tijelo potom sakrila u zamrzivač.

Jasminin nestanak prijavljen je 2005. a međimurska policija 16. veljače prošle godine zaprimila je dojavu iz Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije da je u Palovcu, u obiteljskoj kući Dominićevih, pronađen leš. Tijelo je otkriveno u starom zamrzivaču koji se godinama nalazio u kući. Istoga dana uhićena je Smiljana Srnec, koja se otada nalazi u pritvoru.

Završne riječi optužbe i obrane iznesene su u četvrtak, kada su obrana i optužba rekapitulirale argumente iznesene tijekom suđenja. Tužiteljica Irma Bagarić zaključila je kako ne nalazi olakotne okolnosti, već predlaže da se Smiljana proglasi krivom i kazni višegodišnjom zatvorskom kaznom.

Odvjetnik okrivljene, Krešimir Golubić, predložio je da sud Smiljanu Srnec oslobodi jer nije dokazano da je počinila kazneno djelo koje joj se stavlja na teret. Okrivljena Srnec nije ništa dodala na završni govor.

AUTOR: Telegram