Izvor slike: Jutarnji list

Izbori su tek nedavno raspisani, a prljava kampanja već je započela. Ne samo da se naši političari ‘nabacuju blatom’, već je to počela raditi i njihova stranačka mladež, i to putem društvenih mreža gdje su počeli širiti lažne ankete.

Naime, jedan od članova HDZ-ove stranačke mladeži na društvenoj mreži objavio je lažnu grafiku HRejtinga, na kojoj stoji da je HDZ u debeloj prednosti pred ostalim strankama.

Izvor slike: Dnevno.hr

Grafika izgleda kao nedavno objavljene ankete HRejtinga, kojeg objavljuje Hrvatska radiotelevizija. Na ovu su lažnu vijest prvo počeli upozoravati ljudi po društvenim mrežama, a nedugo potom na sve je reagirala i poznata novinarka Tatjana Munižaba, koja je na svojem Twitter profilu poprilično oštro reagirala na ove lažne grafike kojima se pokušava obmanuti javnost.

Izvor slike: Dnevno.hr

“HDZ, jesu li lažne objave i obmanjivanje javnosti na društvenim mrežama poželjne djelatnosti članova mladeži HDZ-a? A ti se *** srami i zbog budućnosti ove države odmah odustani od političke borbe jer si joj u startu gadljivo pristupio: konstrukcijama, zloporabama, podmetanjima”, napisala je na svojem Twitteru Munižaba te time posramila HDZ, ali i njihovu mladež.

Inače, ovo nije prvi puta da se HDZ-ova mladež koristi ovakvim varkama za obmanjivanje javnosti. Slična se situacija dogodila i pred Europarlamentarne izbore, no vodstvo mladeži tada je promptno reagiralo na podmetanja koja su se pojavila u javnom prostoru.

AUTOR: Dnevno.hr