Split Pride: Mladići napadnuti na LGBTQI tulumu. Tukli su ih ispred kluba

Ekipa iz Split Pridea je na svojoj Facebook stranici objavila da su sinoć u Splitu napadnuta dva mladića na tulumu LGBTQI zajednice.

Napisali su da su napadači mladiće tukli ispred kluba i da su žrtve morale bježati od njih par kvartova dalje. Objavu Split Pridea prenosimo u cijelosti:

“Sinoć se na Bitcherinu dogodio napad na našu zajednicu. Par momaka su došli na LGBTIQ event, ušli u prostor koji je tu večer bio naš, na tulum koji je bio za našu zajednicu i napali su unutar kluba dvoje momaka koji su se ljubili. ‘Neće se meni neke pederčine tu ljubit’, rekli su.

Na našem eventu. Ušli su u naša četiri zida, da bi nas od tu potirali, doslovno. Dočekali su napadnute momke ispred kluba, tukli ih i doslovce ih proganjali, toliko da su žrtve morale bježati par kvartove dalje.

“Ušli su u naš siguran prostor, na event koji nije bio za njih, i uvodili su svoja pravila”

Danas smo prije svega ljuti. Ponavljamo, ti nasilnici su ušli u naš siguran prostor i učinili ga nesigurnim. Došli su na event koji nije bio za njih, na koji nisu morali doć i uvodili su svoja pravila. E pa ne može, nećemo dozvolit za homofobija pokoleba našu zajednicu.

Molimo svakog tko je vidio šta se sinoć dogodilo da nam u inbox napiše šta ste vidili. Šaljite opise ovog homofobnog ološa, jesu li vam išta dobacivali, jeste li tokom večeri ulazili s njima u konflikt. Moramo ih nać. Šerajte ovu objavu, molim vas!

Žrtvama šaljemo podršku i obećavamo da ćemo dat sve od sebe da istjeramo pravdu”, napisali su na Facebooku iz Split Pridea.

Policija potvrdila napad

Portal Dalmacija danas pitao je policiju o napadu u Splitu. Iz policije kažu da je muškarac koji je zatražio liječničku pomoć zadobio lakšu ozljedu ruke.

“Jutros oko 04:00 sata zaprimili smo informaciju da je na HMP Split liječničku pomoć zatražio muškarac koji je fizički napadnut ispred ugostiteljskog objekta u Splitu. Utvrđeno je kako su dvije za sada nepoznate osobe napale dvojicu muškaraca nakon izlaska iz ugostiteljskog objekta.

Muškarac koji je zatražio liječničku pomoć zadobio je laku tjelesnu ozljedu ruke. U odnosu na događaj provodi se kriminalističko istraživanje i traga se za počiniteljima”, rekli su iz PU splitsko-dalmatinske za Dalmaciju danas.

Autor : redakcija hr-vjesnik