Izvor slike: Nacional

Zagrebački par koji posljednje tri godine živi u Njemačkoj ovih se dana vratio u Zagreb, a supruga je prekjučer imala spontani pobačaj. Gospodin je Indexu ispričao da njegovu suprugu nisu htjeli primiti u Kliničku bolnicu Sveti Duh jer nije bila testirana na koronavirus.

Zagrepčanin je za Index kazao kako su prije dolaska u Zagreb kontaktirali hrvatsku ambasadu u kojoj su im rekli da pri povratku u zemlju nema potrebe za testiranjem, kao ni samoizolacijom. Ništa ih, kaže, nisu tražili ni na graničnom prijelazu. No, stvar se zakomplicirala kada su nakon povratka, zbog krvarenja supruge koja je bila u osmom tjednu trudnoće, zatražili pomoć u bolnici Sveti Duh.

Ondje su njegovoj supruzi prije ulaska u bolnicu, priča Zagrepčanin, izmjerili temperaturu i pitali je je li testirana, a potom joj je medicinska sestra, tvrdi, kazala da ju ne mogu primiti jer nije testirana.

“Rekla nam je da primarijus ne dopušta da ljude iz strane zemlje primaju ako nisu testirani. Potom je došao doktor i rekao nam da se ona prvo treba testirati. Na to smo rekli OK, neka je testiraju i zaprime jer jako krvari. Doktor je potom rekao da su testovi gotovi kroz dan-dva i da je dotad ne mogu primiti. Na pitanja gdje da se testiramo, rekao je da ne zna. Na to je moja punica rekla da se ovdje radi o životu, a liječnik je rekao da se ne radi o životu. Samo je pitao suprugu koliko je trudna i potom joj rekao da joj se ne može ništa dogoditi”, ispričao je Zagrepčanin za Index.

Nakon odbijenice na Svetom Duhu, Zagrepčanin je pomoć potražio u bolnici Merkur, gdje su, kaže, suprugu, odmah zaprimili.

“Rekli su da jako puno krvari i da moraju napraviti kiretažu, što su i učinili te je zadržali tijekom noći. Jutros su je otpustili iz bolnice. Bili su jako ljubazni i susretljivi. No ja sam toliko bio u šoku postupkom na Sv. Duhu da sam ih odmah išao prijaviti u Ministarstvo zdravstva”, priča Zagrepčanin.

Iz bolnice Sveti Duh zasad nisu komentirali događaj. Poručili su kako je u tijeku utvrđivanje činjenica i okolnosti te da će po njihovom ishodu izvijestiti javnost.

Index je mišljenje zatražio i od ministra Vilija Beroša, koji je kazao kako nije upoznat sa slučajem, ali da će istražiti nepravilnosti ako ih je bilo. “Iskreno, ne znam zašto su na Svetom Duhu tako postupili. Znam da se oni koji dolaze iz Njemačke ne moraju testirati na covid-19”, rekao je ministar Beroš.

AUTOR: Telegram