Izvor slike: Index.hr (screenshot)

Zbog epidemije koronavirusa, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić još 31. ožujka uputio je u proceduru izmjenu Programa javnih potreba u predškolskom odgoju i obrazovanju te skrbi o djeci rane i predškolske dobi Grada Zagreba za 2020. godinu.

Prema toj izmjeni, roditelji korisnici dječjih vrtića kojima je osnivač Grad Zagreb od 1. travnja 2020. u cijelosti su oslobođeni plaćanja participacije u cijeni vrtića do opoziva Odluke o obustavi izvođenja nastave u visokim učilištima, srednjim i osnovnim školama te redovnog rada ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja i uspostavi nastave na daljinu Vlade RH.

No, korisnici privatnih i vjerskih vrtića nisu bili podložni toj izmjeni, a da bi se taj propust popravio, zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, HNS-ov Tomislav Stojak, poslao je amandman za današnju sjednicu Gradske skupštine, kojim je želio izjednačiti prava djece i roditelja iz privatnih vrtića s onima u gradskima. No, jutros je uslijedio hladan tuš, odnosno odbijenica Milana Bandića.

“Odbijena pomoć roditeljima čija djeca idu u privatne vrtiće! Gradonačelnik ne želi u vrijeme krize osloboditi plaćanja participacije roditelje čija djeca idu u privatne i vjerske vrtiće u Zagrebu! Odbijen je moj amandman kojeg sam predložio za današnju sjednicu Gradske skupštine, a kojim sam želio izjednačiti prava djece i roditelja iz privatnih vrtića s onima u gradskima! Još jedan dokaz da za ovog gradonačelnika nisu svi građani Zagreba jednakopravni!”, napisao je Stojak uz objavu dokumentacije na svojem Facebook profilu.

Izvor slike: Facebook

Inače, zastupnici će danas zasjedati na 33. sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba, koja će se zbog epidemije koronavirusa i epidemioloških mjera koje su još uvijek na snazi održati telekonferencijski.

AUTOR: Dnevno.hr