Izvor slike: 24sata

Smiljana Srnec kroz suze rekla je danas na Županijskom sudu u Varaždinu: “Nisam kriva, nisam ubila svoju sestru, voljela sam je”. Srnec je optužena da je u ljeto 2000. godine zasad nepoznatim predmetom ubila sestru Jasminu Dominić i tijelo sakrila u zamrzivač u kojem je pronađeno u veljači prošle godine, nakon 19 godina.

Smiljana je odlučila sama iznijeti obranu. “Želim reći da nisam kriva, nisam ubila svoju sestru!”, rekla je. Nedostaje joj, bile su u dobrim odnosima, pomagale su si. “Voljela sam je i uvijek ću je voljeti “, rekla je kroz suze.

Službene zabilješke nastale u postupku pronalaska nestale Jasmine neće se izdvojiti iz spisa, ali se neće ni čitati, kako je to obrana predložila. Branitelj je predložio i da se javno pregledaju fotografiju s očevida u kući u Palovcu s vremenom nastanka, a preostale fotografije na kojem se vidi tijelo Jasmine Dominić na odjelu patologije, neće biti javno vidljive. U tijeku je pregledavanje fotografija.

Na jednoj se fotografiji vidi škrinja u hodniku pokraj stubišta. Prikazane su i fotografije soba u kući u Novoj ulici u Palovcu, snimljene tijekom očevida u veljači prošle godine. Na jednoj se fotografiji vidi škrinja s podignutim poklopcem. Na njoj je kao godina proizvodnje navedena 1987., a proizvođač je tvrtka Rade Končar. Obrana je inzistirala da se prati vremenski tijek kad je koja fotografija snimljena.

Izvor slike: Međimurske novine

Suđenje je nakon pauze nastavljeno. Sudac Tomislav Brđanović odbio je kao nevažne nove dokaze obrane i ispitivanje tri svjedoka.

Rasprava je prekinuta na nekoliko minuta kako bi sudsko vijeće odlučilo o dokaznim materijalima koje je predočio Smiljanin odvjetnik. Smiljana je par puta odmaknula masku s lica, kao da ima problema s disanjem.

Smiljana Srnec i većina u sudnici nose zaštitne maske, a tužiteljica iz DORH-a zaštitni vizir. Smiljana Srnec je skinula jaknu i sjedi u majici s kratkim rukavima. Nosi prozirne rukavice, a u rukama drži papire. Njezin branitelj iznosi nove dokazne prijedloge vezano uz izdvajanje dokaznih prijedloga. Branitelj i dalje traži da se ispita troje svjedoka. Zbog protuepidemijskih mjera novinari suđenje prate preko posebnog linka. U sudnici je samo kamera javne televizije.

AUTOR: Dnevno.hr