Izvor slike: Antena Zadar

Krešimir Žunić je bivši zamjenik direktora APN-a, a javnosti je upao u oko kada je iskoristio svoju funkciju kako bi sebi i sinu kupio stan za manje od 1000 eura po četvornom metru. To su otkrile kolege iz RTL-ove Potrage, no dotični je i dalje zaposlen u APN-u i posjeduje stan. Premješten je u Odjel za financije i računovodstvo.

– Što se tiče ‘slučaja’ Žunić, možemo reći kako je predmet i dalje na postupanju kod USKOK-a stoga isti ne možemo komentirati već i sami čekamo ishod istog. Krešimir Žunić je sukladno svojim kvalifikacijama raspoređen na radno mjesto u Odjelu za financije i računovodstvo APN-a gdje obavlja poslove u skladu sa svojom stručnom spremom – odgovorili su Potrazi iz Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama, a USKOK i dalje nema nikakvih rezultata, a samo su odgovorili da su podaci tajni. 

– Mi smo odmah kad smo saznali za tu situaciju utvrdili da je potpuno nemoralno ako si u APN-u na neki čudan način doći do stana, smijenili smo direktora, pokrenuli smo našu internu reviziju, pozvali smo DORH, a onda i USKOK”, odgovorio je HNS-ov ministar graditeljstva Predrag Štromar na pitanje je li bilo kakvih sankcija.

Mladi bračni par koji se javio za isti stan koji je kupio Žunić i dalje živi u podstanarstvu. Pomoć od strane Ministarstva graditeljstva i dalje nema na vidiku. Unatoč aferi, Žunić je i dalje član HDZ-a.

AUTOR: 24sata