Izvor slike: Međimurske novine

Kako navode u prijavi, Koren, Štromar, Posavec, Kolar i Petričević krivi su zbog, po njima, spornih odluka koje su išle njima na korist i kojima su potaknuli Mladena Jozinovića na zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Udruga Zelena Piškornica podnijela je kaznenu prijavu USKOK-u protiv čak 12 osoba za koje smatraju da su odgovorne za stanje na odlagalištu otpada Piškornica kraj Koprivničkog Ivanca, prenosi portal ePodravina.

Prijavili su koprivničko-križevačkog župana Darka Korena, bivšeg varaždinskog župana Predraga Štromara, međimurskog župana Matiju Posavca, krapinsko-zagorskog župana Željka Kolara, bivšeg načelnika Općine Koprivnički Ivanec Ivicu Petričevića, bivšu gradonačelnicu Koprivnice Vesnu Želježnjak, bivšeg direktora Piškornice Mladena Jozinovića, bivšu predsjednicu Komunalca Maju Hleb, bivšeg predsjednika Nadzornog odbora Piškornice Mladena Štimca, zatim Zorana Gošeka, Mladena Ružmana i Marijana Blažoka. Kako navode u prijavi, Koren, Štromar, Posavec, Kolar i Petričević krivi su zbog, po njima, spornih odluka koje su išle njima na korist i kojima su potaknuli Mladena Jozinovića na zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju.

– Kao službene osobe s ciljem da drugim pravnim osobama pribave kakvu imovinsku korist iskoristili su kao župani odnosno kao načelnik općine svoj položaj i ovlasti, a kao članovi skupštine trgovačkog društva su potaknuli Mladena Jozinovića na zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju – stoji u prijavi.

Izvor slike: ePodravina.hr (screenshot), bivši direktor RCGO Piškornica Mladen Jozinović i koprivničko-križevački župan Darko Koren

Mladen Štimac je, kako navodi Zelena Piškornica u prijavi, “s ciljem da pravnim osobama pribavi imovinsku korist propustio zaštiti imovinske interese županija i općine koje su članovi društva u kojem je predsjednik Nadzornog odbora te je propustio zaštiti zemljište iz obuhvata RCGO od odlaganja enormnih količina komunalnog otpada protivno Prostornom planu Općine Koprivnički Ivanec”.

– Mladen Jozinović je kao član uprave dva trgovačka društva s protivnim imovinskim interesima, s ciljem da za oba društva pribavi imovinsku korist propustio zaštiti imovinske interese županija i općine koje su članovi trgovačkog društva koje je vlasnik drugog trgovačkog društva te je propustio zaštiti zemljište iz obuhvata RCGO od odlaganja enormnih količina komunalnog otpada protivno Prostornom planu Općine Koprivnički Ivanec – dalje navode iz Udruge u svojoj prijavi.

Želježnjak, Hleb i Gošek su, kako navode, supočinitelji, a Ružman je “propustio zaštiti zemljište iz obuhvata RCGO od odlaganja enormnih količina komunalnog otpada protivno Prostornom planu Općine Koprivnički Ivanec i koristeći svoj društveni položaj utjecao je na vijećnike Općinskog vijeća Općine koprivnički Ivanec da donesu odluku koju nisu po zakonu smjeli donijeti”.

Blažoku stavljaju na teret da je nastavio s odlaganjem enormnih količina otpada kako bi pribavio korist trgovačkom društvu.

– Podnositelji ove kaznene prijave nemaju nikakve iluzije da će naslovljeno tijelo bilo što učiniti po ovoj kaznenoj prijavi osim što će je odmah odbaciti kao što je to učinilo i u slučaju afere Hotmail s grupom Borg i drugim poznatim aferama. Zato su samo naveli osnovne radnje kaznenih djela koliko im je to bilo moguće korištenjem podataka objavljenih na službenim stranicama Piškornice d.o.o. i Piškornice – sanacijsko odlagalište te službenoj stranici Općine Koprivnički Ivanec.

Svrha ove kaznene prijave za podnositelje je u upoznavanju svih mjerodavnih tijela Europske unije s načinom na koji posluju Piškornica d.o.o. koja u jedanaest godina postojanja beskrupolozno troši proračunski novac za uhljebe, a još nema ni jednu jedinu građevinu započetu bar s kopanjem temelja, dok Piškornica – sanacijsko odlagalište d.o.o. nemilosrdno uništava krajolik Općine Koprivnički Ivanec „proizvodnjom“ brda od nezakonito odlaganog komunalnog otpada protivno Prostornom planu Općine Koprivnički Ivanec, primajući desetke tisuće tona komunalnog otpada iz Primorsko-goranske, Karlovačke, Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije (općina i gradova koje nisu predviđene Prostornim planom) – kažu iz Zelene Piškornice.

– Isto tako će podnositelji ove kaznene prijave ukazati na okolnost da je megalomanski projekt Piškornice d.o.o. RCGO koji se nalazi na Listi strateških projekata Vlade RH ideja Mladena Jozinovića isto tako „realan“ kao i njegova krivotvorena diploma dipl. inženjera prometnih znanosti. U svakoj uređenoj državi „projekt“ kriminalca bi bio odmah skinut s liste zbog čuvanja reputacije države. Zato ćemo predložiti Vladi RH da ponovno razmotri strateški projekt koje je utemeljen od kriminalca na kriminalnim radnjama koje se i dalje čine jednakim intenzitetom – zaključuju.

AUTOR: ePodravina.hr