Izvor slike: Tportal

Ono o čemu se već danima piše das je i Dinamo potvrdio. Igor Jovičević novi je trener prve momčadi, a predstavljen je u videu koji je objavio zagrebački klub.

Jovićević je kao bivši trener mlade momčadi Dinama stigao na upražnjeno mjesto nakon što je klub u turbulentnoj aferi napustio Nenad Bjelica.

Kao što se ovih dana doznalo, novi šef nogometne škole Dinama postat će nekadašnji trener Hajduka Željko Kopić koji dolazi na mjesto Damira Krznara koji seli u stručni stožer na poziciju pomoćnog trenera. Uz njega će pomoćnik Jovićeviću biti Alen Peternac.

Trener vratara bit će Sandro Žufić, na funkciju kondicijskog trenera stiže Ivan Štefanić čiji će pomoćnik biti Stipe Marina, novi analitičar je Vedran Attias, a team manager bit će Marko Kuže, objavio je klub.

Zanimljivo je da su Krznar, Štefanić i Attias ljudi koji su dugo surađivali sa Zoranom Mamićem, kad je radio u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Saudijskoj Arabiji.

Stoga je jasno, Mamići i dalje vode glavu riječ u Upravi Dinama. Bivši pripadnik krim-policije Krešimir Antolić preuzeo je ulogu prvog operativca Dinama, no samo da Uprava Dinama „zamaže“ oči navijačima i javnosti.

Antolić ima gazdino povjerenje jer mu je čuvao leđa u delikatno vrijeme, kad je sazrio trenutak za uhićenje i procesuiranje braće Mamić koji su dotad, prema optužbama USKOK-a, u Dinamu već napravili štetu tešku blizu 300 milijuna kuna.

Novi trener Igor Jovičević sigurno može mirno spavati neko vrijeme, jer su mu Mamići pripremili pristojan ugovor, ne kao Bjelici, ali ipak pristojan. No, svjedočeći prema situacijama iz prethodnih godina, svaki trener u Dinamu ostaje onoliko dugo koliko Mamićima to odgovara, bez obzira na ostvarene rezultate.

Mamići su instalirali Jovičevića, to je sasvim jasno, te ga mogu i kontrolirati, jer ipak oni ne mogu podnijeti da netko s Dinamom bude uspješan i popularan, a da se pritom njima ne zabilježe te zasluge.

Jovičević to treba imati na umu u svakom trenutku, kako bi, kada dođe vrijeme za to, lakše mogao podnijeti izgon iz kluba, koji će se dogoditi, kad-tad.

AUTOR: HR-vjesnik