Klub surađuje sa svim tijelima stranke. Nikad dosad se nije dogodilo u SDP-u da predsjednik stranke inzistira preko Glavnog odbora da bi utjecao na drugo tijelo, rekao je Vidović.

Saborski zastupnik Franko Vidović poslije sjednice saborskog Kluba zastupnika SDP-a rekao je da se kriza u SDP-u nastavlja. Sjednica je pokazala na koga u SDP-u i dalje mogu računati, a na koga ne.

– Ja sad više ni ne vidim kraj. Onaj tko je generator krize u SDP-u naziva se, nažalost, predsjednik stranke Peđa Grbin. Današnji postupak na sjednici Kluba, jednostavno, ja ga ne mogu opravdati ničime. Umjesto da stavi na glasanje jesu li ljudi, koji su prethodno izbačeni stranke i dalje članovi Kluba, mada smo o tome već glasali prošli put, on nama stavlja da odlučimo o odlukama Glavnog odbora koje su jasne same po sebi i koje ne predstavljaju nikome nikakav problem – rekao je Vidović.

Foto: hr-vjesnik

Vidović je rekao da će svi članovi poštivati odluke Glavnog odbora koji je prošli vikend izglasao da Klub zastupnika SDP-a mora provoditi odluke tog tijela.

– Normalne su sve situacije koje proisteku iz toga. Ovdje se radilo ne o fiškalijama, nije se radilo o nikakvom postupku. Radilo se o četiri čovjeka koja su izbačena iz stranke bez obrazloženja. Radilo se o tome da smo mi u Klubu čitavo vrijeme željeli očuvati jedinstvo SDP-a, nastojali te ljude zadržati u Klubu i radilo se o čovjeku koji, više ne znam iz kakvih pobuda – očito neracionalnih, nastoji te ljude izbaciti iz kluba. Mada njihovo prisustvo koristi u svim pregovorima unutar Hrvatskog sabora – kazao je Vidović.

Vidović je rekao i da se Grbin ponaša kao tiran.

– Ne znam kojim bi riječima opisao Grbinovo ponašanje. Čovjek se ponaša kao tiran – rekao je.

Podsjetio je da je Glavni odbor središnje tijelo SDP-a, a Klub zastupnika SDP-a tijelo stranke.

– Klub surađuje sa svim tijelima stranke. Nikad dosad se nije dogodilo u SDP-u da predsjednik stranke inzistira preko Glavnog odbora da bi utjecao na drugo tijelo – rekao je Vidović.

Foto: hr-vjesnik

Rekao je da nikakva smjena predsjednika SDP-a Peđe Grbina ne dolazi u obzir. 

– Sam predsjednik SDP-a baca spinove, kako biračima tako i vama i time zbunjuje cijelu javnost. Zastupnici Kluba SDP-a trebaju jedino poštivati proceduru prema poslovniku Hrvatskog sabora i poslovnika našega Kluba – rekla je SDP-ova saborska zastupnica Romana Nikolić

Rekao je da oni nisu nadležni da preispituju odluke Glavnog odbora.

Autor: M.M.