Gostujući u emisiji Studio 4 – HTV Slaven Đurđević obrazložio sam razloge našeg izlaska iz SDP-a, stvarnog stanja u stranci i zašto Peđa Grbin nije rješenje.

Među onima koji su izašli iz stranke su i predsjednici gradskih organizacija Grada Čazme, Garešnice i Grubišnog polja, predsjednici općinskih organizacija Ivanska, Veliki Grđevac, Velika Pisanica, Severin i Končanica, te dva člana Glavnog odbora SDP te da iz stranke izlaze svi kandidati s prošlih lokalnih izbora, osim onih iz Daruvara.

Sad već bivši članovi SDP-a ističu kako stranku napušta većina ljudi koji su imali volje, želje i hrabrosti staviti svoja imena kao kandidati za župana, gradonačelnike i načelnike u svojim sredinama u vrlo nepovoljnom trenutku za SDP.

Foto: hr-vjesnik

“Ovo je samo mali dio kolegica i kolega, ali najžalosniji je onaj broj od preko 300 ‘običnih’ članica i članova koji su godine pa i desetljeća veliki dio svog slobodnog vremena, entuzijazma i predanog rada uložili u izgradnju socijaldemokracije u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ali i u Republici Hrvatskoj”, stoji u priopćenju.

Iako navode kako su razlozi za tako veliki odlazak članova i više nego poznati, citirali su dio govora trenutnog predsjednika SDP-a Peđe Grbina i to kad je Grbin kazao “…od večeras mi smo jedan SDP. Ne želim politiku konflikta i sukoba, želim politiku u kojoj stvaramo. Već večeras prestaje biti bitno

tko je za koga glasao, tko je koga podržavao”, te napominju kako je situacija sad drugačija.

Objašnjavaju kako godinu dana kasnije su mnogi članovi nestaturno izbačene, gradske i županijske organizacije raspuštene, komunikacija sa članstvom ne postoji. Stava su da aktualno vodstvo provođenjem ”nepolitika” se pretvaraju u interesnu skupinu i vode stranku u propast, te da oni “ne žele držati ljestve” nekome, tko prema njima, radi sve suprotno onom zbog čega su oni ušli u stranku.

“Socijaldemokracija je u SDP-u ostala samo u imenu i ništa više. Međutim, ne odustajemo od socijaldemokracije, nastavit ćemo raditi u tom duhu za boljitak naših općina, gradova i županije. Teško je vrijeme za nas, za stranku ali ne smijemo odustati od ideje zbog koje smo davno prije ušli u SDP. Što će budućnost donijeti, ne znamo, vrijeme će pokazati”.