Izvor slike: YouTube

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro dao je intervju za portal Dnevnik.hr. Tako je, među ostalim, rekao je s kim sve pregovara uoči izbora, predstavio dijelove svog programa te oštro kritizirao Vladu zbog izostanka reakcije na događaje oko obilježavanja Bleiburga. Škoro, koji se kao predsjednički kandidat zalagao za značajno povećanje ovlasti predsjednika RH, na pitanje o tome kakav je njegov stav sada, odgovorio je kako ostaje pri onome što je tražio.

„Da, mislim da predsjednik treba imati veće ovlasti, ovo što trenutno imamo nije dobro. Ili ga trebamo ukinuti, slažem se s onima koji kažu da je to samo dodatni trošak“, rekao je. Što se tiče toga s kim bi njegov Pokret mogao koalirati nakon izbora, Škoro nijednog potencijalnog partnera nije unaprijed eliminirao.

„Pred nama je potreba za širokom koalicijom, a nakon izbora ćemo sjesti i donijeti odluku s kim i kako razgovarati. Prejudiciranje bi dodatno zakompliciralo situaciju na desnici. Ni HDZ ni SDP ni njihovi trgovački partneri ne mogu napraviti reforme jer su nas oni doveli u ovu situaciju“, kazao je.

Oko svog Domovinskog pokreta za sada je okupio manje stranke s desnice, a pregovori s Mostom prema posljednjim informacijama ne idu glatko. „Razgovaramo još uvijek, pregovori, priznajem, jesu tvrdi jer Domovinski pokret jedino ima rezultat koji sam ja ostvario na predsjedničkim izborima, a oni su parlamentarna stranka s deset mandata. Tražimo mjeru“, objasnio je Škoro.

Čuo se i s Marijanom Petir, dok je za vukovarskog gradonačelnika Ivana Penavu ponovio kako ovaj prvo mora napustiti HDZ, nakon čega je spreman za razgovor s njim. Parlamentarni izbori u srpnju posljedica su želje vladajućih da građani najesen ne vide gospodarski kolaps, i loša su odluka koja nije u skladu ni s Ustavom ni sa zakonima, smatra Škoro. Ipak, poručuje, bit će spremni i za izbore u srpnju.

AUTOR: Telegram.hr