Bivša članica Domovinskog pokreta Vesna Vučemilović gostovala je u Dnevniku N1.

Vučemilović je sada nezavisna saborska zastupnica. “Dobila sam potvrdu da više nisam članica DP-a”, rekla je.

“Pitaš se je li trebalo sve to tako biti. S druge strane, zašto je sadašnjem vodstvu stranke problem inzistiranje na poštivanju pravne procedure?” pita se bivša članica stranke i dodaje kako proces nije završen ni blizu: “Ako odete na službene stranice Ministarstva uprave, još uvijek stoji da je Miroslav Škoro predsjednik Domovinskog pokreta i odgovorna osoba.”

“Ja sam osoba koja reagira odmah”

Odluka o napuštanju stranke bila joj je, kaže, teška, “ali jedina moguća”.

“Ja sam osoba koja reagira odmah kada vidi da nešto ne valja”, rekla je.

“Istina dođe na površinu prije ili kasnije”
Foto: hr-vjesnik

Na pitanje je li sada bliže nekim odgovorima na pitanje zašto je Škoro otišao, Vučemilović odgovara: “Vjerujem da će se u konačnici sve doznati. Kao što kaže moj brat u jednoj pjesmi – istina je voda duboka, ali dođe na površinu prije ili kasnije.

Čitam po medijima razne špekulacije, ima ih i bit će ih, ali vjerujem da ćemo pravu istinu doznati u vremenu koje je pred nama.

Više nisam član DP-a i nemam se namjeru u izjavama više osvrtati. Ako nisam član, nije u skladu s pravilima političke korektnosti.”

“Vjerujem da je njemu najteže”

“Činjenica je da je Škorina ostavka pokrenula određene događaje koji su doveli i do toga da ja izađem iz stranke. Što će on učiniti, ovisi samo o njemu. Vjerujem da je njemu trenutno najteže jer sve što se događa u Domovinskom pokretu nije ono što je on želio, mislio i planirao kada je osnivao DP kao stranku”, poručila je.

Autor: M.M.