Izvor slike: HR-vjesnik

Mislim da će Plenković ići na tu kartu da ih nakon izbora razjedini, dio ostavi sebi, a dio desnici, prognozira Tihana Tomčić

Odlazak vukovarskog gradonačelnika, Ivana Penave iz HDZ-a je ‘prazna puška’, smatra Tihana Tomčić, novinarka Novog lista koja je gostovala u Točki na tjedan na N1 televiziji, zajedno sa Jasminom Klarićem, novinarom portala Telegram.

“To je kratkometna situacija gdje se može očekivati da će Penava dobiti jedan dio glasova u Vukovaru s Domovinskim pokretom Miroslava Škore, ali mislim da na duge staze tu nema dugoročnije ambicije od toga da Penava uđe u Sabor i tamo promovira svoje stavove. On se očito želi nametnuti na nacionalnoj sceni, a Škori to odgovara”, rekla je Tomčić.

“Kratkoročni efekt bi mogao imati dugoročni efekt, ako Andreju Plenoviću budu trebali Škorini glasovi za stvaranje vlade. Onda je moguće da ta potpora kod formiranja vlade i donošenja zakona, gdje će trebati većina, na taj se način izvana može utjecati na procese unutar HDZ-a i na Plenkovićevu snagu unutar HDZ-a”, rekao je Klarić.

Na to se nadovezala Tihana Tomčić: ‘Usudila bih se prognozirati da će se Domovinski pokret nakon izbora podijeliti, mislim da će ih Plenković u postizbornim potezima uspjeti podijeliti’.

“Mislim da će Plenković ići na tu kartu da ih nakon izbora razjedini, dio ostavi sebi, a dio desnici”, zaključila je Tihana Tomčić za N1.

AUTOR: Net.hr