Na županiskom sudu u Splitu počelo je suđenje 60-godišnjem Zlatku Buljanu, vlasniku pogrebnog obrta iz Sinja, koji je optužen zbog silovanja maloljetnice. 

Tereti ga se da je krajem 2020. i početkom 2021. godine na više autobusnih stajališta u blizini obrazovnih ustanova na području Splita zalijepio oglase kojima traži djevojku za druženje uz naknadu i na kojima je objavio broj svog mobilnog telefona. Kako se navodi u optužnici, na oglas mu se javilo dijete sniženog rasuđivanja. 

Tijekom dva tjedna joj je često slao SMS poruke, a potom ju je i silovao i zaprijetio joj da nikome ništa ne govori. Ponovno se htio sastati s njom, a kada ga je ona odbila, kako bi je zaplašio, zaprijetio je da će nauditi njoj bliskoj osobi. Optužnicom ga se tereti da je silovanje počinio u još dva navrata.

Buljan je rekao da se ne osjeća krivim za djela koja mu se stavljaju na teret. Tužiteljstvo je bilo suglasno da se pročitaju iskazi svjedoka i vještaka, ali se s tim nije složila obrana koja je zatražila da se svjedoci, a među njima i žrtva, ispitaju i na ročištu. Sudac Dinko Mešin zakazao je raspravu za kraj listopada, kada će se ispitati svjedoci i vještaci, dok će o ispitivanju žrtve u sudnici naknadno odlučiti.

Autor : M.M.