Izvor slike: HRT (screenshot)

Sindikalni šef Vilim Ribić bio je gost u emisiji Nedjeljom u 2, te je izjavio kako je skroman čovjek i kako skromno živi, a da je u javnosti drugačija percepcija.

“Branio sam interese javnih službi 2012. i upozoravao na konzekvence, ali sam tada bio državni neprijatelj medijima i politici. Tada sam bio kriv što sam bankrotirao, a 2015. što nisam bankrotirao”, rekao je Ribić.

“Radim 30 godina bez mrlje, dobivam izbore kad se kandidiram, stvorio sam od malog sindikata jedan relevantni društveni faktor, a ovo s biznisom klasom je način da se nađe nešto čovjeku. I to je neopravdano i bezumno, nikada se ne bih vozio biznis klasom novcem sredstvima sindikata ili poreznih obveznika. I direktor HUP-a se vozi biznis klasom i jeste li to ikada pročitali u novinama”, odgovorio je Ribić na pitanje koje mu je postavio Stanković da li se vozi biznis klasom na teret sindikata?

Stanković je Ribića otvoreno pitao hoće li reći koliko zarađuje, no ovaj je to odbio.

“Kad smo to objavili, privatni mediji su objavljivali fotografije kao da smo zločinci. Nemam dana bolovanja, jedne jedine godine sam iskoristio cijeli godišnji. Dogovor među sindikatima je da više ne iznosimo plaću upravo zbog te medijske manipulacije. Bio sam beskrajno naivan i pitao se što imaju protiv mene”, rekao je Ribić.

Istaknuo je kako mu nije problem reći kolika mu je plaća, ali eto ipak nije odgovorio Stankoviću na pitanje.

Podsjećamo, Vilim Ribić je jednom izgubio živce pred kamerama pa novinarima poručio da ga više ne pitaju kolika mu je plaća, iako je kasnije priznao da ima plaću kakvu radnici mogu samo sanjati.

Medijska nagađanju su da Ribić ima neto plaću između 15.000 do 17.000 kuna.

AUTOR: HR-vjesnik