Izvor slike: Megamedia

Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) objavio je na svojim internetskim stranicama popis korisnika potpore za očuvanje radnih mjesta za ožujak, koji pokazuje da je potporu od 3250 kuna po zaposlenom dobilo 83.955 poslodavaca, a među njima su i neki poznati Hrvati i Hrvatice.

Na listi se nalazi Severinin Dobrodošao u klub d.o.o. s dobivenih 3250 kuna. Da je Severina dobila pomoć od države, saznalo se još prošlog tjedna, a tad je njezin PR-ovac Davor Grgin za Index izjavio da je zatražena mjera potpore za jednog zaposlenika tvrtke Dobrodošao u klub, a da će pjevačica vratiti novac dobiven za njenu samostalnu djelatnost. Druga tvrtka registrirana na Severinino ime DUK Production d.o.o. nije na popisu korisnika mjera HZZ-a.

“Zatražena je mjera potpore za zaposlenika u tvrtki ‘Dobrodošao u klub’, čija je osnovna djelatnost organiziranje koncertnih djelatnosti koje su, odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, zabranjene do daljnjega. Također, Severinini suradnici, budući da je ona boravila u Srbiji, podnijeli su zahtjev za mjeru, bez njezine prethodne suglasnosti, i za njezinu samostalnu djelatnost. Odmah po današnjem saznanju Severina je zatražila da se sredstva vrate i pokrenut je postupak za opoziv”, rekao je tada Grbin za portal Index.

Na popisu je i Mario Valentić i njegova kompanija Pokret otpora. On je također od države dobio 3250 kuna.

Marko Grubnić ima obrt za promidžbe i usluge koji je nazvao po sebi – Marko Grubnić, te se i on našao na popisu i dobiti će od države 3250 kuna.

Minimalac je od države dobila i Lidija Bačić. Na listi je i njena tvrtka Planet Lille d.o.o.

3250 kuna od države zatražio je i dobio i Damir Kedžo, nesuđeni hrvatski predstavnik na Eurosongu.

LUDA KUĆA d.o.o. vlasnika Renea Bitorajca i Branka Đurića Đure od države je dobila pomoć za isplatu plaća za četiri zaposlenika u iznosu od 13.000 kuna.

A na listi poslodavaca koji su dobili pomoć države našla se i tvrtka Srculence d.o.o. Ive Todorić. Kći Ivice Todorića navedena je kao jedina osnivačica, članica društva i direktorica. Tvrtku Srculence osnovala je 8. svibnja 2017. godine na adresi na kojoj je njezina majka Vesna Todorić naslijedila stan. Srculence je registrirano za čitav niz aktivnosti, od trgovine, poslovnog savjetovanja i promidžbe, preko prodaje nekretnina, energetskog certificiranja, turizma i cateringa, pružanja medijskih usluga, pa sve do usluga kreditiranja. Od države je dobila 3250 kuna.

Inače, mjera potpore u visini minimalne plaće od 3250 kuna neto, uz pripadajuće poreze i doprinose, odnosi se na 484.992 zaposlena.

Ukupno je isplaćeno 1,55 milijardi kuna.

AUTOR: Index.hr