Šefica sindikata koja je djecu učila hrvatski: “Tražimo da učitelji dobe veće plaće”


Sindikati javnih službi danas su odbili vladin prijedlog povećanja osnovice za plaće za četiri posto od 1. listopada te dva posto od 1. travnja iduće godine. O tome je danas na N1 televiziji govorila Sanja Šprem, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja.

Ponovila je kako sindikati ne odustaju od svojih zahtjeva i inzistiraju na povećanju od 13 posto, u dva dijela. No svaki put kada je ponavljala sindikalne zahtjeve, izgovarala je rečenice poput: “Tražimo da učitelji dobe…”. Šprem ni u jednoj rečenici nije upotrijebila ispravan oblik glagola dobiti, a to je – dobiju.

Šprem je prije tri godine pisala “prosjećna” umjesto “prosječna”

Inače, Sanja Šprem je diplomirana učiteljica razredne nastave. Podsjetimo, prije tri godine gostovala je u emisiji HRT-a “Ima li što novo?”, zajedno s tadašnjom ministricom Blaženkom Divjak.

Divjak i Šprem su u jednom trenutku uzele krede i krenule pisati na ploči o plaći hrvatskih učitelja. Šprem je pritom u dva navrata napisala “prosjećna” umjesto “prosječna”. Evo kako je to opravdala.

“Dogodila se greška, to je bio lapsus i u tom trenu mi je bilo najvažnije da ne pogriješim s plaćama i fokusirajući se na brojke, alarm nije odradio svoj dio posla i nisam napisala ispravno riječ prosječna”, rekla je Šprem tada razgovoru za Index te dodala:

“Nije to izgovor, ali tome je pridonio i umor, a i naočale su mi ostale doma, a bez njih ne vidim ni čitati. To je moj grijeh, ali dogodilo se i jednostavno to je to. Nisam nepismena, skužila sam odmah grešku i onda sam je popravila dok se kamera odmaknula.”

Autir :redakcija hr-vjesnik