Izvor slike: Net.hr, Mirko Habijanec

Na zatvorenome dijelu 9. sjednice Vlade, donesena je nova odluka o imenovanju predsjednika i članova Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju kojom se razrješuju dosadašnji predsjednik i članovi Upravnog vijeća te imenuje novi predsjednik Upravnog vijeća, koji je po položaju ministar nadležan za poslove državne imovine, te novi članovi Upravnog vijeća koji su po položaju ministri nadležni za financije, za gospodarstvo, za turizam, za more, promet i infrastrukturu, za poljoprivredu, za pravosuđe te predstavnik Ureda predsjednika Vlade Republike Hrvatske, predstavnik reprezentativnih udruga sindikata više razine, bez prava glasa i predstavnik reprezentativnih udruga poslodavaca više razine, bez prava glasa.

Stupanjem na snagu ove odluke stavljaju se izvan snage odluke o imenovanju predsjednika i članova Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju.

Tako su razriješeni dosadašnji predsjednik Mario Banožić i članovi Zdravko Marić, Darko Horvat, Gari Cappelli, Oleg Butković, Marija Vučković, Tomislav Ćorić, Dražen Bošnjaković, Sonja Žerjav, Mladen Novosel i Davor Majetić.

Novim predsjednikom po položaju imenovan je Darko Horvat, a članovima po položaju imenovani su Zdravko Marić, Tomislav Ćorić, Nikolina Brnjac, Oleg Butković, Marija Vučković, Ivan Malenica, Sonja Žerjav, Mladen Novosel i Mirko Habijanec, priopćeno je iz Vlade RH.

Podsjetimo, Grupa Radnik s đurđevačkom tvrtkom Bistra najveći je pojedinačni donator HDZ-a. Na čelu tvrtke je većinski vlasnik i utjecajni menadžer Mirko Habijanec kojeg je sada Vlada RH imenovala članom Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju. Ta građevinska grupa u proteklih je pet godina HDZ-u i njegovim kandidatima u raznim izbornim kampanjama donirala gotovo milijun kuna.

AUTOR: HR-vjesnik