Izvor slike: HR-vjesnik

Predsjednik HSLS-a i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak suočava se s oštrim kritikama nakon što je odlučio na parlamentarne izbore u I. i II. Izbornoj jedinici izaći u koaliciji s HDZ-om. Još od sklapanja koalicije, Hrebak kritičarima objašnjava kako je uvjeren da će HDZ podržati uspostavljanje financijske transparentnosti, okosnicu njegovog političkog programa.

Hrebak je na Facebooku objavio kako je siguran da je HDZ spreman obračunati se s korupcijom. Podijelio je predizborni plakat HDZ-a za II. izbornu jedinicu, koju predvodi Gordan Jandroković. „Transparentnost je temelj borbe protiv korupcije“, poručuje Jandroković s plakata, uz poziv da ga se zaokruži na izborima. Predsjednik HSLS-a tu je poruku očito doživio kao još jednu potvrdu da je HDZ usvojio njegovu agendu.

„Idemo zajedno isporučiti transparentnost Hrvatskoj!“, poručuje Hrebak, koji u nastavku poruke objavljene uz Jandrokovićev plakat zvuči kao da se ispričava zbog koalicije s HDZ-om. „Ovo je bio glavni razlog ulaska u koaliciju. Stisnuli smo si ruke i za mene je to gotova stvar. Svjestan sam da to ne mogu napraviti sam. To je politička realnost. Takva odluka može se donijeti samo u Saboru i za nju treba podrška 76 zastupnika“, piše bjelovarski gradonačelnik.

„Drago mi je da i Gordan podržava da isporučimo zajedno transparentnost Hrvatskoj jer to je prava i konkretna borba protiv korupcije“, zaključuje Hrebak.

Izvor slike: Telegram (screenshot)

Zanimljivo je da odmah nakon Hrebakove objave gdje hvali HDZ i Jandrokovića, uslijedili su brojni negativni komentari u kojima sada već bivši Hrebakovi pristalice, ni malo ga nisu štedjeli kritike.

Suočen s gomilom brojnih negativnih komentara, Dario Hrebak je obrisao “kontroverzni post o transparentnosti s HDZ-om”, a o tome je pisao portal Bjelovarac, no, samo sat vremena nakon što su oni o tome objavili članak, Hrebak je vratio post u kojemu hvali Jandrokovića i HDZ.

Hrebak se na listi HDZ i HSLS-a za drugu jedinicu nalazi na trećem mjestu. HSLS je malo slabije prošao u prvoj, gdje je Darko Klasić dobio peto mjesto, s upitnim šansama za ulazak u Sabor.

Podsjetimo, prije nešto više od desetak dana u Bjelovarsko-bilogorskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji osvanuli su neobični Hrebakovi jumbo plakati gdje se uz njegov lik i djelo, nigdje ne spominje njegova matična stranka HSLS, a kamoli HDZ na čijoj je listi.

Zlobnici bi mogli reći da se bjelovarski gradonačelnik stvarno stidi što mu je koalicijski partner HDZ pa je odlučio obmanuti svoje birače kao da se radi o privatnoj kampanji nezavisnog kandidata koji preferencijalno skuplja glasove.

AUTOR: HR-vjesnik