Izvor slike: Novi list

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović (HDZ) jedan je od kandidata za novog direktora Podravke.

Tko će na koncu doći na čelo kompanije, doznat ćemo u srijedu u 13 sati na sjednici Nadzornog odbora Podravke u Koprivnici.

Burilović u HGK-u prima plaću od 23.000 kuna neto, otkrivaju Index istrage u ponedjeljak. No, to nije jedino redovno mjesečno primanje HDZ-ova kadra.

Za članstvo u Nadzornom odboru INA-e prima oko 17.000 kuna neto, a kao zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Podravke dobiva oko 10.000 kuna naknade.

Osim toga, član je i uprave Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, za što dobiva više od 1000 kuna neto mjesečno. Kad se sve zbroji, mjesečno zarađuje preko 50.000 kuna neto.

Nije loše za nekoga tko je diplomirao na privatnom Univerzitetu za poslovne studije u Banja Luci, koji se nedavno našao na udaru vlasti Republike Srpske zbog sumnje u lažne diplome.

Na Univerzitetu za poslovne studije Luka Burilović diplomirao je za samo godinu. Prosvjetna inspekcija Republike Srpske kaže kako je sve čisto, a Burilović je za godinu dana položio ukupno 11 ispita.

Šef HGK-a tumači kao je svo vrijeme radio, bio pomoćnik ministra, pa nije bilo mogućnosti da upiše treću godinu nakon završene dvije u Hrvatskoj.

Burilović je bio pomoćnik ministra, predsjednik Uprave županjske Sladorane, član NO-a Vupika, predsjednik NO-a Veletržnice Opuzen sa samo dvije godine visoke škole, a potom s dodatnom godinom iz Banja Luke.

Naknadno je upisao i Visoku poslovnu školu Višnjan gdje je stekao zvanje specijalista menadžmenta u turizmu. Kasnije je državna Agencija za znanost školu u Višnjanu zatvorila jer “nisu bili dovoljno kvalitetni”.

S diplomama banjalučkog Univerziteta i višnjanske škole Luka Burilović je postao magistar, a potom i doktor znanosti na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

AUTOR: Danica.hr