Zbog covida pune se kreveti u šibenskoj bolnici. Hospitalizirano je 57 osoba. Rad bolnice reorganiziran je, operacije se obavljaju samo u hitnim slučajevima. Osoblje šibenske bolnice sve teže podnosi već gotovo dvogodišnju bitku protiv koronavirusa.

“Situacija u bolnici je teška. Medicinskih sestara i tehničara nedostaje i kad nema covida. U covid vremenima je to dodatno naglašeno. Dovoljno je reći da rade praktički bez slobodnog dana, a godišnji odmori za 2020. uopće nisu iskorišteni”, rekao je Kristijan Stipaničev, v.d. ravnatelja Opće bolnice Šibensko-kninske županije, gostujući u središnjem Dnevniku HTV-a.

Rekao je kako se pritisku prilagođavaju iz dana u dan i reorganiziraju rad bolnice. Otvaraju i četvrti covid-odjel tako da će biti spremni i za prihvat dodatnih pacijenata.

Unazad dva tjedna u OB-u Šibenik testiraju se svi pacijenti koji dolaze na hospitalizaciju kako bi spriječili prodor koronavirusa na tzv. čiste odjele.

Na respiratoru je 12 pacijenata. Od svih pacijenata s covidom od svibnja do danas više od 90 posto nije bilo cijepljeno.

“Kliničke slike su takve da to kreće od dugotrajnih temperatura i kašlja, a onda se situacija pogoršava nedostatkom zraka uzrokovanih upalom pluća i tada pacijenti zahtijevaju hospitalizaciju. Radi se o pacijentima koji su 60-70 godina starosti”, rekao je Stipaničev.

Autor: M.M.