Izvor slike: Svakodnevno

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić istaknuo je kako će građani na izborima moći birati između SDP-ove vizije progresivne Hrvatske i one konzervativne prepuštene pojedinačnim interesima vladajućih, a poručio je i kako jedina velika koalicija koju njegova stranka prihvaća je ona s hrvatskim građanima.

Stranačko vodstvo postavilo si je ciljeve za sljedeće parlamentarne izbore, a oni kažu da SDP očekuje otprilike 750 tisuća glasova, nešto manje nego što je stranka u koaliciji Hrvatska raste dobila 2015. Uvjereni su da im u koaliciji s HSS-om i HSU-om to ovog puta može donijeti od 62 do 68 mandata.

“Uz tri mandata koja će sigurno osvojiti IDS i osam manjinaca, mi možemo imati ili potrebnu saborsku većinu ili će nam nedostajati još koji mandat, a to ćemo sigurno imati jer će sigurno proći još neka opcija od centra prema lijevo.

Nama, dakle, još samo treba jedna dobra oporbena lista koja će osvojiti određeni broj mandata i biti voljna koalirati s nama. Tu svakako računamo i na varaždinskog župana Radimira Čačića, koji će također osvojiti barem jedan mandat, ali i na još neke pojedince”, kaže izvor Večernjeg lista iz vrha SDP-a.

Rast rejtinga SDP-a na Iblerovu trgu izazvao je val optimizma, a s njime su porasli i izborni apetiti.

U vrhu stranke kažu i da su uvjereni da će biti najjača stranka u sedam izbornih jedinica, prenosi Večernji list.