Izvor slike: 24sata

Splitski SDP je od splitsko-dalmatinskog župana Blaženka Bobana zatražio da, nakon što je zaraza koronavirusom dosad potvrđena za 50 štićenika i zaposlenika Doma za starije i nemoćne u Splitu, odmah smijeni ravnatelja tog doma Ivana Škaričića – prenosi portal Index.hr.

“Ravnatelj Doma Ivan Škaričić mora odmah biti razriješen dužnosti zbog toga što svako odgađanje postupanja po tom pitanju ozbiljno narušava povjerenje u institucije usred epidemije. Župane, ako odmah ispravno ne postupite, i Vi, nažalost, postajete dio problema umjesto dio rješenja teške situacije”, priopćio je čelnik splitskog SDP-a Goran Kotur.

“Župan odmah mora djelovati”

Kotur je naglasio da župan odmah mora djelovati te, umjesto imenovanja povjerenice za nadzor rada Doma, s Upravnim vijećem te ustanove dogovoriti razrješenje ravnatelja Škaričića.

 “Ako Upravno vijeće ne razriješi dužnosti ravnatelja, župan mora razriješiti dužnosti članove Upravnog vijeća”, zaključuju iz splitskog SDP-a.

Naime, nakon što je jučer iz Doma za starije i nemoćne osobe 50-ak štićenika zbog sumnje na zarazu koronavirusom prebačeno u splitski KBC, župan Boban je izjavio kako je dobio izvještaj ravnatelja Doma i epidemiološke službe, navodeći kako su njihova mišljenja kontradiktorna.

Istaknuo je i da se konzultirao s ministrom zdravstva Vilijem Berošem te dogovorio da će resorna ministarstva formirati zasebno tijelo koje će u što kraćem roku donijeti svoje očitovanje, kojega će se držati i sukladno tomu donijeti odluke za sankcioniranje onih koji su napravili propust.

“Da bi naš Dom mogao dalje funkcionirati, za povjerenicu sam imenovao Helenu Bandalović koja će biti potpora za pojačani nadzor rada Doma. Ona je već sada na terenu i radi. O konačnom izvješću zajedničkog tima dvaju ministarstava donijet ću i odluku onako kako sam jučer i najavio”, rekao je jučer Boban.