Izvor slike: Jutarnji list / ePodravina (uređenje: HR-vjesnik)

Županijski odbor SDP-a Koprivničko-križevačke županije donio je odluku da će njihov kandidat za župana biti načelnik općine Kalnik i čelni čovjek županijskog SDP-a Mladen Kešer.

Tako će Kešer u svibnju 2021. na megdan aktualnom županu Darku Korenu koji je na županijskoj razini već dugi niz godina u koaliciji s HDZ-om, koji je pak u rasulu i već nekoliko izbornih ciklusa ne mogu iznjedriti kandidata iz svojih redova već podršku daju Korenu. Župan koprivničko-križevački Darko Koren javnosti je poznat zbog povezanosti s osuđenim uhljebom s Piškornice, bivšim direktorom RCGO Piškornica Mladenom Jozinovićem, koji je sam sebi isplatio 1,47 milijuna kuna nezakonitog bonusa, a ujedno je i krivotvorio fakultetsku diplomu.

Nakon analize dosadašnjeg rada na županijskoj, gradskoj i općinskoj razini gdje je SDP postigao izborne pobjede i veliku prednost nad drugim strankama i kandidatima na nivou županije što uključuje: izbore za EU parlament, izbore za Predsjednika Republike (I i II izborni krug) te izbore za Hrvatski parlament, članovi Županijskog odbora SDP-a KKŽ vjeruju da će dobiti povjerenje i podršku birača na lokalnim izborima u svibnju 2021. godine i potvrditi činjenicu da je SDP u županiji progresivna i najbolje organizirana stranka s jasnim programom, ciljevima i vizijama razvoja općina, gradova i županije.

– Pred nama je put novog dijaloga i bitke za modernu, ponosnu i otvorenu županiju, a pri tome i za Hrvatsku, ali ne toliku otvorenu da bi obrazovali djecu za druge države u kojima će stvarati dodane vrijednosti, ne toliku otvorenu da bi naši radnici bili najamna radna snaga drugim bogatim državama, ne toliku otvorenu da bi naši poljoprivrednici bili sakupljači otpadnih strojeva s kojim ne mogu biti konkurentni na tržištu rada, ne toliku otvorenu da bi hrvatski državljani plaćali kamate bankama za građane drugih zemlja, te ne toliko otvorenu županiju koja će postati hrvatsko smetlište – kazao je Kešer.

Dodao je kako je pred nama vrijeme u kojem moramo pogled usmjeriti u budućnost, a povijest prepustiti povjesničarima.

– Pred nama je vrijeme u kojem moramo preuzeti odgovornost za Koprivničko-križevačku županiju, jer političari koji je trenutno vode su se u najmanju ruku umorili, više nemaju snage i novih vizija kako bi našoj županiji donijeli napredak. Nažalost, oni koji vode našu županiju rješavaju problem osobne egzistencije, a to postaje opterećenje za naše građane – rekao je.

Najavio je budnu i progresivnu političku 2021. godinu, punu aktivnosti u kojoj će SDP dati jasna rješenja za nacionalne i lokalne politike, godinu u kojoj će SDP predstaviti svoje kandidate za gradonačelnike, načelnike i župane, godinu u kojoj ćete imati priliku donijeti odluku o promjenama.

AUTOR: HR-vjesnik