Ruski šef diplomacije Sergej Lavrov zahvalio je tijekom susreta u Sankt-Petersburgu srpskom članu BiH Predsjedništva Miloradu Dodiku zbog stajališta srpske strane, dok je sam Dodik istaknuo kako se BiH nije priključila sankcijama protiv Ruske Federacije.

Foto : Screenshot

Lavrov i Dodik susreli su se na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt-Petersburgu, gdje će se čelnik bosanskohercegovačkih Srba sutra sastati i s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Kako je prenijela entitetska Radiotelevizija Republike Srpske, ruski šef diplomacije je zahvalio srpskom članu BiH Predsjedništva na stajalištima oko uvođenje sankcija Rusiji.

“U BiH ima mnogo onih koji žele da se uruši prijateljstvo Republike Srpske i Rusije”

“Znam da i u BiH ima mnogo onih koji žele da se uruši prijateljstvo Republike Srpske i Rusije. Nadao sam se našem susretu u Beogradu, ali znate zašto, nažalost, do toga nije došlo”, rekao je Lavrov za vrijeme susreta s Dodikom.

Prošlotjedni posjet ruskog šefa diplomacije Sergeja Lavrova Beogradu, gdje se trebao susresti s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i Dodikom, otkazan je nakon što je njegovom zrakoplovu zabranjen prelet preko susjednih država.

U izjavi za medije srpski član državnog vrha je istaknuo kako BiH nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji, zbog čega se Zapad ljuti, te da se srpska strana nalazi pod snažnim pritiscima zbog toga.

Dodik: Od nas se traži da se pridružimo sankcijama Rusiji

“Mi smo izloženi ozbiljnim pritiscima, pogotovo vezano za sukob u Ukrajini. Od nas se traži da se pridružimo sankcijama Rusiji, ali Republika Srpska to ne dopušta”, rekao je Dodik. Dodao je kako je na Međunarodni forum u Sankt-Petersburg došao kao predstavnik Republike Srpske.

Na tome skupu je za BiH kazao kako ostaje nestabilna zemlja jer se nalazi pod protektoratom zapadnog svijeta.

Autor : redakcija hr-vjesnik