Izvor slike: POOL

Voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović izjavio je kako je do 11 sati izdano ukupno 441.721 e-propusnica, od kojih 373.302 na zahtjev poslodavaca, a odbijeno je 12.884 zahtjeva što je, naglasio je, jasni znak da funkcionira novi sustav izdavanja.

”Tijekom dana bit će završen upis za sve poslodavce koji su izdali skupne zahtjeve i očekujemo povećanje broja propusnica. Za one koji nisu na vrijeme predali podatke, propusnice vrijede još iznimno sutra”, kazao je Božinović na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera.

Izvijestio je da je od ukupno 3866 zaprimljenih dojava kršenje samoizolacijskih mjera utvrđeno kod 1120 osoba. Tijekom subote zaprimljene su 64 dojave, od kojih je kršenje mjera evidentirano kod 37 osoba.

Božinović je dodao kako su tijekom subote u zagrebačku Zračnu luku “Dr. Franjo Tuđman” sletjeli čarter letovi iz Rima, Lisabona, Madrida i Stockholma sa 150 hrvatskih i pet slovenskih državljana.

Tijekom nedjelje iz Ancone se očekuje dolazak katamarana s 40 hrvatskih državljana.

Očekuje se i dolazak 18 hrvatskih državljana koji stižu čarter letom Croatia Airlinesa iz Hamburga te njih 118 koji u nedjelju navečer stižu u šest autobusa iz Tirola.