Izvor slike: Prigorski.hr

Nakon što se u kuloarima pojavila neslužbena informacija kako uz SDP međimurski župan i bivši HNS-ovac Matija Posavec pregovara opet s HNS-om, koji je prije dva dana preuzeo aktualni potpredsjednik Vlade Predrag Štromar, zamijenivši tako Ivana Vrdoljaka, portal Prigorski kontaktirao je župana da pojasni koji su mu planovi za predstojeće parlamentarne izbore.

U razgovoru Posavec je istaknuo kako će svoju odluku obznaniti nakon 2. lipnja kada službeno na snagu stupi i Odluka o raspisivanju izbora za Hrvatski sabor, prenosi Prigorski.hr

– O suradnji sa HNS-om nije bilo službenih razgovora, dok je suradnja sa Restart koalicijom moguća jednako kao i samostalni izlazak na izbore ili pak izlazak u koaliciji manjih političkih stranaka – kazao je Posavec.

– Kako god bilo, na parlamentarne izbore izlazim kao nezavisni kandidat bez ulaska u bilo koju političku stranku. Sa predstavnicima političkih stranaka, lokalnim i regionalnim čelnicima razgovaram o želji da vrijednosti sjevera Hrvatske (Međimurja, Zagorja, Podravine, Prigorja…) budu više zastupljene u nacionalnoj politici, da se odluke za sjever Hrvatske ne donose bez aktivnog angažmana ljudi koji su legitimno izabrani u svojim gradovima i županijama – naglasio je.

Dodao je kako smatra da po rezultatima koji se ostvaruju u gotovo svakom segmentu života ima pravo tražiti aktivniji angažman.

– Podsjećam da sam na parlamentarne izbore izašao 2015. i 2016. godine kada sam preferencijalnim glasovima osigurao saborski mandat gdje sam imao više od 18.000, odnosno 16.000 glasova, a za mandat je bilo potrebno oko 10.000 glasova, međutim saborski mandat nisam mogao konzumirati zbog nespojivosti funkcije župana i saborskog zastupnika – za kraj poručio je župan.

Iako župan nije otkrio s kim je sve u pregovorima gotovo je sigurno kako će ovaj bivši HNS-ovac biti dobra akvizicija bilo kojoj političkoj opciji.

AUTOR: Prigorski.hr